Ege Postası
Geri

Rusya’nın nano-teknoloji silahları 2015’e hazır

Rus şirketi ordu ve polis için nano-teknoloji ürünü hafif seramik zırhlı silahların üretimine 2015 sonuna kadar başlayacak.İzvestia gazetesinin haberine göre bor karbür esaslı seramik malzeme ile yapılan zırhlı araç ve tanklar mevcutlarına...
Rusya’nın nano-teknoloji silahları 2015’e hazır
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus şirketi ordu ve polis için nano-teknoloji ürünü hafif seramik zırhlı silahların üretimine 2015 sonuna kadar başlayacak.

İzvestia gazetesinin haberine göre bor karbür esaslı seramik malzeme ile yapılan zırhlı araç ve tanklar mevcutlarına göre dört kat daha hafif olacak. Yeni malzemenin kurşun geçirmez yelekten, savaş uçaklarına kadar bir çok alanda kullanılması planlanıyor.

Rusya’nın Novosibirsk kentinde faaliyette bulunan NEVZ-Soyuz silah üretim şirketi yetkilisi gazeteye yaptığı açıklamada, “Nano-teknoloji ile üretilen silahların koruma gücü eskilerine göre 5-6 kat daha fazla olacak. Fiyatları ise yüzde 25 daha ucuz.” dedi.

Şirkete göre bor karbür kullanılarak üretilen zırhlı yelekler 7,62 mm zırh delici mermilere karşı tam koruma sağlarken, zırhlı araçlar ise 12,7 ve 14,5 mm mermilere karşı güvende olacak.

Şirket özellikle askeri ulaşım için kullanılan Mi-8 helikopterlerinde de yeni teknoloji ürünü zırhların kullanılmasını deneyecek.

Askeri teknoloji alanında yapılan çalışmalara destek veren Rusya hükümeti, nano-teknoloji ürünlerin AR-GE’si için de 4,4 milyon dolar ayırdı.

Yıl sonuna kadar ilk test ürünlerini piyasaya çıkaracak NEVZ-Soyuz, Kasım 2014’e kadar deneme çalışmalarını sürdürecek. Seri üretimin ise 2015’in son çeyreğinde başlaması öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası