Ege Postası
Geri

İngiltere, savaş gemisini Cebelitarık'a gönderdi

İngiliz Donanması'na bağlı HMS Westminster firkateyni, İngiltere ile İspanya arasında anlaşmazlık konusu olan Cebeitarık'a da uğrayacağı eğitim tatbikatı için Portsmouth limanından demir aldı. Tatbikat kapsamında 9 savaş gemisi Akdeniz...
İngiltere, savaş gemisini Cebelitarık'a gönderdi
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiliz Donanması'na bağlı HMS Westminster firkateyni, İngiltere ile İspanya arasında anlaşmazlık konusu olan Cebeitarık'a da uğrayacağı eğitim tatbikatı için Portsmouth limanından demir aldı. Tatbikat kapsamında 9 savaş gemisi Akdeniz ve Basra Körfezi'ne de gidecek.

Denizcilerin aileleri tarafından uğurlanan HMS Westminster firkateyni, 7 aylık görev için limandan ayrıldı. 19 yaşındaki denizci torununu uğurlayan Stephen Kirk, "Önceden planlanmış da olsa bu tatbikatla çok güçlü bir mesaj vereceklerini düşünüyorum. Mevcut gelişmeler çok yanlış ama diplomatik yollarla çözülemezse nasıl cevap verilebilir'" ifadelerini kullandı.

İspanya hükümetinin, İngiliz egemenliğindeki Cebelitarık'tan girişlerde sınır aramaları başlatması iki ülke arasındaki ilişkileri germişti. İngiltere'nin bölgedeki egemenliğine karşı çıkan İspanya, konuyu BM'ye ve Uluslararası Adalet Divanı'na da taşımaya da hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası