BBP lideri Destici: Ülkede darbe ortamı oluşturulmak isteniyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların birçok kente sıçramasını darbeye zemin hazırlığı olarak değerlendirdi. “Şu an sol marjinal dış destekli gruplar bir darbe hazırlığı...
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların birçok kente sıçramasını darbeye zemin hazırlığı olarak değerlendirdi.
“Şu an sol marjinal dış destekli gruplar bir darbe hazırlığı veya olgunlaşmasının bence adımlarını atıyorlar. Öbür taraftan bu sokak hareketleri ile bir hükümet değişikliği yapabilir miyiz, bir halk devrimi yapabilir miyiz özlemi içerisindeler.” diyen Genel Başkan Destici, hükümeti ve yetkilileri bu konuda daha dikkatli olmaya davet etti. Destici, “Başta kendi camiamız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın buna karşı uyanık olması lazım. Sağduyuyu asla elden bırakmaması lazım. Bunlar istiyorlar ki karşılarına birileri çıksın onlarla biz çatışalım, bu eylemler artsın ve ülke bir kaosa sürüklensin. Türkiye, bir Suriye, Irak, Libya bir Afganistan olsun gibi özlem duyanlar var.” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir yakınının cenazesine katılmak için geldiği Eskişehir'de basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Eylemlerin 10. gününde sokakların ve eylemlerin marjinal sol grupların eline geçtiğini belirten Genel Başkan Destici, ayrıca dış bağlantılı ve destekli bu grupların da sokaklarda olduğuna dikkat çekti.
"GÖSTERİCİLERİN TALEPLERİ SOKAK EŞKİYALIĞI"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Taksim Platformu ile görüşmesini değerlendiren Destici, talep edilen isteklerin ve tutumun sokak eşkiyalığı olduğunu ifade etti. Genel Başkan, “Talebiniz yerine gelmediği zaman sokakta şiddet uygularsanız bu tamamen sokak eşkıyalığı olur. İşte siz bir talepte bulundunuz. Diyorsunuz ki gezi parkına ‘Topçu Kışlası yapılmasın.’ Şimdi ben de diyorum ki, ‘Topçu Kışlası yapılsın’. Siz diyorsunuz ki, ‘AKM yıkılmasın yerine bir yapılaşma yapılmasın.’ Ben de diyorum ki, ‘AKM yıkılsın yerine yeni bir yapılaşma yapılsın.’ Siz diyorsunuz ki, ‘Gözaltına alınanlara ceza verilmesin serbest bırakılsın.’ Ben de diyorum ki, ‘Fiili eyleme bulaşmamışsa bırakılsın ama bulaşmışsa bırakılmasın ve hak ettiği cezaları alsın.’ Yani demokratik sistem içerisinde bunları kim çözece? Bunları hukuk çözecek. Yani kimse dayatmayacak, yani kimse benim taleplerim yerine gelmedi diye şiddete başvurmayacak. Ülkenin sokaklarını kaos ortamına sürüklemeyecek. Yani ülkeyi hem içeride huzursuzlaştırmayacak hem de dışarıdan itibar atımızın kaybolmasının öncülüğünü yapmayacak.” ifadelerini kullandı.
"DARBE HAZIRLIĞINA HÜKÜMET VE YETKİLİLER DİKKATLİ OLMALI"
Türkiye’de sol marjinal dış destekli grupların bir darbe hazırlığı ve olgunlaşmasının adımlarını attığını belirten Genel Başkan, “Öbür taraftan bu sokak hareketleri ile bir hükümet değişikliği yapabilir miyiz özlemi içerisindeler. Bir halk devrimi yapabilir miyiz özlemi içerisindeler. Bunlar çok net olarak gözüküyor.” diyerek, devleti yönetenleri buna karşı daha dikkatli olmaya çağırdı. Destici, “Hem de başta kendi camiamız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın buna karşı uyanık olması lazım. Hem de sağduyuyu asla elden bırakmaması lazım. Bir sokak çatışmasına girişilmemesi lazım. Bunlar istiyorlar ki karşılarına birileri çıksın, onlarla biz çatışalım, bu eylemler artsın ve ülke bir kaosa sürüklensin. Türkiye bir Suriye, Irak, Libya bir Afganistan olsun gibi özlem duyanlar var.” diye konuştu.
"EYLEMCİLERE DAHA FAZLA PRİM VERİLMEMELİ"
Eylemcilerin taleplerinin hükümet tarafından kabul edilmesini prim verme olarak değerlendiren Genel Başkan Destici, şunları söyledi: “Devleti yönetenlerin de tabi ki bu sokak eşkıyalarının taleplerine, elbette ki diğer milletin, diğer önemli bir kısmını yok sayarak eğer boyun eğerlerse, bunların taleplerini kabul ederlerse bunların yarın arkası gelmez. Onun için demokrasi içerisinde elbette ki haklı talepler dikkate alınmalı. Bunların gereği yapılmalı, ama hukuk ve kanun dışı talepler asla bir takım dayatmalarla kabul edilmemeli ve daha sonra prim verilmemeli.”
"GÖREV YAPAN POLİSİ DE ANLAMAMIZ LAZIM"
Eylemcilerin tepki gösterdiği noktalardan biri olan polis şiddeti hakkında değerlendirmelerde bulunan Destici, dünyanın birçok ülkesinde polisin aynı şekilde müdahale yöntemlerini kullandığını söyledi.
“Yani polis ne yapacak bunlara karş? Bıraksınlar Meclisi mi, Başbakanlığı mı bassınlar. Sokakları daha çok mu şiddete bulasınlar'” diyen Destici, olayları polislerin gözünden de değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Destici şöyle devam etti: “Şimdi bir de o polisin cephesinden bakmak lazım. 48 saatten fazla görev yapıyorlar. Bu çevik kuvvet polislerimizin dinlenmesi ve dinlendirilmesi lazım. Türkiye elbette ki bu günleri aşacaktır.”
Genel Başkan Destici ve BBP üyeleri, daha sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek, geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden İl Emniyet Müdürü Naci Kuru için taziye ziyaretinde bulundu.