Ege Postası
Geri

BBP’li Bayrak: Dershane kapatma tabanda karşılık bulamadı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun tabanda karşılık bulamadığını söyledi. Bayrak, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin...
BBP’li Bayrak: Dershane kapatma tabanda karşılık bulamadı
Haberler / Güncel
19 Kasım 2013 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun tabanda karşılık bulamadığını söyledi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin en başarısız bakanlığı sayılabileceğini belirterek AK Parti iktidarı süresince 5 bakan ve 6 defa sistem değiştirdiğini vurguladı. ‘Son 10 yılda eğitimin geldiği durumdan memnun bir kimse var mıdır'’ sorusunu yönelten Bayrak “Liselere devam eden 100 öğrenciden 45’ini sigara, 32’sini alkol, 9’unu uyuşturucu kullanmaya iten ve 0,5’le öğrencinin sınıf geçtiği bir sistemimiz var. Bu sonuçlar, bakanlığın ehil ellerde yönetilemediğinin ayrıca bir göstergesidir. Çarpık düzenin sonucu ortaya çıkmış olan dershane ve etüt kurumları, bu sistem düzeltilmeden kominist rejimlerdeki gibi oldu bitti ile kapatılmak istenmektedir. “ dedi.

    Dershanelerin aynı zamanda bir işletme olduğunu, serbest piyasa ekonomisinde bu işletmelerin kapatılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Bayrak, şunları kaydetti: "Bu sektörü kapatırken içinde yer alan öğretmenleri ne yapacaksını? Elinizde patlamaya hazır bir bomba varken, kapınızda 250 bin öğretmen beklerken bir türlü bunlara çözüm bulamazken, 50 bin daha işsiz kalacak öğretmenleri ne yapacaksını? İktidar bugün dershaneleri kapatacak, yarın lokantaları mı kapataca? Biliyorsunuz herkes lokantaya da gidemiyor değil mi'"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası