Ege Postası
Geri

GTO Başkanı Bartık: Nitelikli iş gücü transferinde dershanelerin önemi büyük

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, nitelikli iş gücü transferinde dershanelerin, öğrencilerin en iyi okulları kazanmasına bir vesile olduğunu söyleyerek, bunun sanayi için de özellikle bölgeye büyük faydasının...
GTO Başkanı Bartık: Nitelikli iş gücü transferinde dershanelerin önemi büyük
Haberler / Güncel
19 Kasım 2013 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, nitelikli iş gücü transferinde dershanelerin, öğrencilerin en iyi okulları kazanmasına bir vesile olduğunu söyleyerek, bunun sanayi için de özellikle bölgeye büyük faydasının olduğunu ifade etti.

Dershaneler ve etüt merkezlerinin kapatılmasına ilişkin kararı değerlendiren Bartık, konuya iki açıdan bakılması gerektiğine dikkat çekti. Oda olarak Gaziantep için baktıkları detaya değinen Bartık, “Gaziantep’te herkes yatırım yapıyor. Hızlı büyüyor. Gaziantep’e bankalar finans kaynağı yetiştiremiyor. Böyle bir durumda insanlar yetişmiş eleman problemi yaşıyor. Kalifiye eleman problemi yaşıyor. Gaziantep’in çok fazla kalifiye elemana ihtiyacı var. Gaziantep’e çok fazla ithal eleman da gelemiyor. Çünkü, dışarıdan gelenler Anadolu sosyal yapısına çok hızlı ayak uyduramayabiliyorlar. Geriye hangi iş gücü kalıyo? Mevcut yapı içerisindeki nitelikli iş gücünde. Bu mevcut yapının da mutlaka geliştirmesi gerekiyor. İşadamlarını düşünelim. Türkiye’deki eğitim sıralamasında Gaziantep’in bulunduğu olumsuz yeri hepimiz biliyoruz. Rakamlarla ortada. Bunun nedeni n? Nedenine hepimiz bakıyoruz. Şu gözüküyor. Gaziantep’teki iş insanları, çocuklarını tüccar zihniyeti ile yetiştiriyorlar. Çocuklarımız tüccar oluyor. Belki IQ dan olabilir. İnsanların EQ’ları daha hızlı gelişmiş de olabilir, IQ’su gelişmemiş de olabilir. Ama sonuç itibariyle firmalara baktığımızda 10 yıl önceki büyüyen firmalar, bu yıllarda daha büyümeye başladı. Neyi kastediyoru? Eskiden 10 milyon TL ciro yapan bir firma, yüzde 10 büyüdüğünde 1 milyon TL’lik bir ciro artışı vardı. Şuanda 50 milyon TL’lik ciro yapan bir firma yüzde 10 büyüdüğünde 5 milyon TL büyüyor. Bu önemli bir büyüme. Burada karşımıza hemen bu büyüklükleri taşıyacak nitelikli iş gücü sorunu çıkıyor.” dedi.

İşadamının çocuğunun belki IQ’sunun düşük olabileceğini, kendisini ifade edemeyeceğini aktaran Bartık, “Bu konuda önemli bir eğitim alamıyor. Ben bu anlamda asıl özellikle bölgemizde dershaneler sayesinde eğitimin arttığını, belki işine odaklı daha iyi yüksek okullarda okumayı sağladığını düşünüyorum. Sanayimiz için nitelikli iş gücü için bölgemiz insanının iyi üniversitelerde okuması sonrada bölgeye faydalı olması gerekiyor. Ancak iyi üniversite iyi okul kazanılması ekstra ders takviyesiyle oluyor. Çünkü sonuçta işadamının parası var. Çocuğu için bu parayı harcamaya niyetli. Bunun önüne engel olmamak lazım.” şeklinde konuştu.

BEN DE ÇOCUKLARIMI GÖNDERDİM

Veli olarak baktığında da olayın bir başka boyutunun bulunduğunu dile getiren Bartık, “Ben çocuklarımı daha disipline, problem çözebilir yetenekte olmaları için özellikle dershaneye göndermiştim. Yani, bizim gibi işadamlarının hemen hepsi çocuklarını dershaneye göndermiştir büyük ihtimalle. Orada çok daha soru var, çok daha fazla problem çözüyorlar. Zaten gerçek hayatta da bizim karşılaştığımız en önemli şey, gün içerisinde önümüze gelen problemleri çözme hızımız. Ne kadar çok problem çözüyorsak, ne kadar hızlı çözüyorsak, aslında başarı o anlamda oluşuyor. Bu noktada öğrencilere dershanelerin katkısı gün yüzüne çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası