Ege Postası
Geri

BDP Milletvekili Birtane: Kışladaki asker ölümleri intihar diye saptırılıyor

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, askeri kışlalarda meydana gelen ölümlerin, intihar denilerek saptırıldığını öne sürdü. Hayatını kaybeden askerlerin çoğunun Kürt, Alevi, Ermeni ve demokrat çevrelerden olmasının tesadüf olmadığını...
BDP Milletvekili Birtane: Kışladaki asker ölümleri intihar diye saptırılıyor
Haberler / Politika
6 Temmuz 2013 Cumartesi 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, askeri kışlalarda meydana gelen ölümlerin, intihar denilerek saptırıldığını öne sürdü. Hayatını kaybeden askerlerin çoğunun Kürt, Alevi, Ermeni ve demokrat çevrelerden olmasının tesadüf olmadığını savunan Birtane, “Kışlalardaki ölümlerin bütününü intihar olarak ele almak açık bir saptırmadır” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iddiasına örnek olarak da Bingöl'de askerlik yaparken hayatını kaybeden Adem Kalkan'ın durumunu gösterdi. Kalkan’ın 23 Haziran'da bir askeri aracın içinde çenesinin altından vurulmuş olarak bulunduğunu kaydeden BDP milletvekili, askeri yetkililerin ise Kalkan'ın intihar ettiğini açıkladıklarını söyledi. Ancak bu yönde delil bulunmadığını ve ailenin buna ikna olmadığını dile getiren Birtane, Kalkan'ın öldürüldüğüne dair kuvvetli şüphe bulunduğunu ileri sürdü ve Kalkan'ın ölümünün açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Ardından kışlada hayatını kaybeden askerlerin çoğunun Kürt, Alevi, Ermeni ve demokrat çevrelerden olmasının tesadüf olmadığı değerlendirmesinde bulunan BDP milletvekili, "Kışlalardaki ölümlerin bütününü intihar olarak ele almak açık bir saptırmadır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası