Ege Postası
Geri

BDP heyeti, Öcalan ile 10'uncu kez görüştü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın, “Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil’e de iletmiş...
BDP heyeti, Öcalan ile 10'uncu kez görüştü
Haberler / Güncel
15 Eylül 2013 Pazar 18:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın, “Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil’e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkanları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir.” dediği belirtildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan heyet, Abdullah Öcalan ile 10'uncu görüşmeyi yapmak üzere İmralı'ya gitti. Görüşmenin ardından Öcalan’ın çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeleri yazılı olarak açıklandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Heyetimizin bugün İmralı’da gerçekleştirmiş olduğu görüşme sonrası Öcalan’ın kamuoyuna iletilmesini istediği mesaj şu şekildedir: Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla yani anlamlı bir müzakereye evrilterek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil’e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkanları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum.

Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz, sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz.

Özgürlük, demokrasi ve barışa olan tutkumla herkese en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası