Ege Postası
Geri

Tüm partilerin birleştiği cemevi için siyasiler de Aleviler de mutlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arazisini cemevi yapılması için tahsis etmesi hem siyasileri hem Alevileri mutlu etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu...
Tüm partilerin birleştiği cemevi için siyasiler de Aleviler de mutlu
Haberler / Güncel
15 Eylül 2013 Pazar 18:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arazisini cemevi yapılması için tahsis etmesi hem siyasileri hem Alevileri mutlu etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu Zeyit Sait Kıral, inşaat alanında inceleme yaptı. İnanç abidesinin inşa edileceğini dile getiren Kıral, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gökan Zeybek’in önergesi üzerine, Cumhuriyet Mahallesi 508 ada, 71 parselde bin 700 metrekarelik alanın, cemevi yapılmak üzere ayrılması istendi. Talebi değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, arsanın sosyal kültürel tesis alanı olarak imar planlarına işlenmesine karar verdi. Plana, 'Alanda cemevi ve cemevinin gerektirdiği fonksiyonlar yer alabilir' notu eklendi. Tüm partilerin kabul ettiği teklif meclisten oy birliği ile geçti.

Karar sebebiyle çok mutlu olduklarını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer’de yaklaşık 100 bin Alevi toplumu var. Onlar da alınan karardan çok mutlu. İnşaatın yapılması için bütün siyasi partiler çaba gösterdi. Çabasından ötürü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum. Cemevinin olduğu yerde cemaatin olması lazım. Burası şehrin merkezi. Metro da var. Kolay ulaşım olması açısından burayı seçtik. Burayı yaparken çevre halkının da rızasını aldık.” dedi. Yapının inşa edilmesi sırasında hiçbir ağacın kesilmeyeceğini ifade eden Genç, “Yeşil, Alevi toplumunun en büyük geleneklerinden biridir.” diye konuştu.

Sarıyer’de cemevi yapılması için 7 yıldır mücadele verdiğini anlatan Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı E. Sait Kıral da “Belediye meclisinde oy birliği ile bu yapının inşa edilmesine karar verildi. Biz makineyi koyduk. Hafriyata başlatmıştık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bize '2 ay müsaade edin' dedi. Biz de kendisinin sözüne inandık. Karar oy birliği ile çıktı. Burada bir inanç abidesi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

"CAMİ İLE CEMEVİNİ AYNI YERDE YAPMAYA GEÇ BİLE KALDIK"

Cami ile cemevinin aynı yerde inşa edilmesi ile ilgili görüşleri sorulan Sait Kıral, “Bu konuyu eleştiren insanlara diyecek bir sözüm yok. Herkes bildiği kadar konuşacak. Demokrasi var. Ama bence cami ile cemevini yapmaya geç bile kaldık. İnsanlar birbirini tanıyacak. Ben inanıyorum ki cami ile cemevi cemaati yan yana geldiğinde hem geleceğe mesaj verilecek hem dostluk temeli atılmış olacak. Bu bakımdan sevinçliyim. Vatan için millet için geleceğimiz için hayırlı uğurlu olsun derim.” şeklinde konuştu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası