Ege Postası
Geri

BDP'nin eğitim boykotu Van'da da tutmadı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) ana dilde eğitim talebine dikkat çekmek için duyurduğu 'okulları bir hafta boykot çağrısı' Van'da yanıtsız kaldı. Kentin çoğu bölgesinde öğrenciler yeni eğitim yılının ilk gününde okulları...
BDP'nin eğitim boykotu Van'da da tutmadı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) ana dilde eğitim talebine dikkat çekmek için duyurduğu 'okulları bir hafta boykot çağrısı' Van'da yanıtsız kaldı. Kentin çoğu bölgesinde öğrenciler yeni eğitim yılının ilk gününde okulları doldurdu. Ancak bazı kenar mahallelerde boykottan dolayı öğrencilerin azlığı görüldü. İl genelinde öğrencilerin yüzde 80'i ders başı yaptı.

    Kent merkezindeki okulların çoğunda, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenciler okullarına gelerek, ders kitaplarını aldı. Van'ın özellikle kenar mahallelerindeki okullarda kısmen boykot yapıldı. Bazı okullarda sınıflarda çok az sayıda öğrenci sivil kıyafetleriyle sıralarda oturdu. Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Van Gölü İlköğretim Okulu da boykot nedeniyle boş kaldı.

    Van Milli Eğitimi İl Müdürü Mucip Kına, kısa bir açıklama yaparak, Van’da BDP’nin 'okulları bir hafta boykot çağrısı'nın yanıt bulup bulmadığının belli olmadığını söyledi. Türkiye’nin birçok ilinde eğitimin ilk haftası devamsızlık olabileceğini aktaran Kına, "Van’da öğrencilerin ilk hafta okula gelmemesinin aynı okul binasında iki okul öğrencilerinin ders görmesi gibi sebeplerden dolayı boykot çağrısının yankı bulup bulmadığını anlayamadık. Ama şuana kadar böyle kesin şu kadar boykot çağrısından dolayı gelen olmadığını göremedik. Geçen seneye göre mukayese edeceğiz. Gerçi geçen seneye oranla mukayese etmek de pek doğru değil. Deprem sürecinden dolayı. Yani bu boykot olayı Van üzerinden değil de Hakkari, Şırnak, Siirt üzerinden yapılsa daha sağlıklı olur.” dedi.

    DEPREMİN İZLERİ HALEN DEVAM EDİYOR

    Van’da 2011 yılında yaşanan 2 büyük deprem sonrası bir çok okul hasar gördü. Bazı okullar ağır hasar görüp yıkılırken, depremin eğitimdeki olumsuz etkisi hala sürüyor. Bu okullar arasında yer alan bin 860 öğrencisi bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi, bu yıl üçüncü eğitim-öğretim dönemini de konteynerde geçirecek. 21 metrekarelik konteyner sınıflarda eğitim görecek olan öğrenciler, sabah konteyner okul önünde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı'nı okuyarak ders başı yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası