Ege Postası
Geri

BESİAD “Köşe başı işgalleri“ dosyasını Güven'e açtı

BESİAD Karşıyaka Belediyesinin "Köşe başı işgalleri" dosyasını CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'e açtı.
BESİAD “Köşe başı işgalleri“ dosyasını Güven'e açtı
Haberler / İzmir
12 Şubat 2013 Salı 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'i ağırlayan BESİAD (Bostanlı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Feyyaz Sungur ve yönetim kurulu üyeleri, esnaf sorunlarını kabarık bir dosya halinde sundu. AVM lerin haksız rekabetleri yetmiyormuş gibi, esnaf üzerinde büyük bir baskı oluşturan Karşıyaka Belediyesinin, dükkan önlerindeki esnafın en küçük tanıtım levhalarının bile habersizce toplandığını, cezaların kesildiğini, malların teşhirine bile müsaade edilmezken, marketlerin sokakları işgal ederek satış yapmalarına müsaade edildiğini belirten BESİAD Dernek Başkanı Feyyaz Sungur, kaldırım işgallerine sözüm ona engellemeye çalışma adı altında yürütülen bu yıldırmalara karşı, Belediye kendi elleriyle kaldırımları camekanlı yerleşik, elektrikli çiçekçilerle işgal ettiğini söyledi.

Birbirine tezat uygulamalar içinde olan Karşıyaka Belediyesi'nin esnafa yönelik olarak hiçbir çalışma yapmadığını, Belediye ile hiçbir diyaloğun kurulamadığı bir dönem yaşadıklarını, halkın büyük rahatsızlık duyduğu bu yaklaşımlar ile esnafın büyük tepkisinin oluştuğu, seçim malzemesi olarak pazarlanan köşe başı çiçekçilerinin Karşıyaka Belediyesi eliyle yapılmasının ayrıca esnafa vurulan hançer olarak göze çarptığını sözlerine ekledi.

Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının diyalog içinde güzel bir yaşam alanı yaratmak için el ele vermesi gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, sivil toplum kuruluşlarının bir karşıt gurup olarak kabul edilmemesi gerektiğini, bu konuda gereken girişimler içinde olacaklarını belirterek, yeni çıkan çeşitli yasaların esnaf üzerinde olsun, yaşayan Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli halkı üzerinde olsun büyük yaralar açacak, olumsuzluklar oluşturacak durumların ilerleyen zaman içinde teker teker ortaya çıkacağını belirtti.

Yaşam içindeki etkileri değerlendirilmeden uygulamaya sokulan her yasanın sonradan revizyonlara uğratıldığını açıklayan Hülya Güven, insanların çıkan bunca yasayı takip edemediğinden dolayı uğradığı zararların çok fazla olduğunu, bir yasalar bombardımanı altında kalan halkın gereksiz yere cezalar ödediğini sözlerine ekledi.

Bu konuda ellerinden geldiğince esnafı aydınlatma toplantıları yaptıklarını ifade eden BESİAD Dernek Başkanı Feyyaz Sungur, her kurum ve kuruluş ile diyalog içinde olduklarını, "halka hizmet esnafa destek" için Yönetim Kurulu üyeleri ile sıkı bir çalışma halinde bulunduklarını, BESİAD'a gösterdikleri bu destek'den dolayı CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'e ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası