Ege Postası
Geri

BİK Genel Müdürü Atalay: Her vatandaşımız bir gazeteci adayı oldu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, her bir vatandaşın, Anadolu’nun en ücra köşesindeki bir gencin, kendi telefonuyla bir çekim yapıp, haberleştirip televizyonlara yollamaya başladığını belirterek, "O kadar güzel haberler...
BİK Genel Müdürü Atalay: Her vatandaşımız bir gazeteci adayı oldu
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, her bir vatandaşın, Anadolu’nun en ücra köşesindeki bir gencin, kendi telefonuyla bir çekim yapıp, haberleştirip televizyonlara yollamaya başladığını belirterek, "O kadar güzel haberler yapılıyor ki. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaşımız, bir gazeteci adayı oldu. Herkese Sarı Basın Kartı verip bir gazetede, televizyonda çalıştırma imkanı yok ama, herkese evinden gazetecilik yapma imkanı doğdu. Bu büyük bir zenginlik." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sosyal Medya ve İnternet” konulu konferansa katılmak için Yalova'ya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Şaban Temüge Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde ildeki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu. Toplantıya Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Başaran da katıldı.

BİK’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Atalay, “Biliyorsunuz Basın İlan Kurumu’nun 12 ilde şubesi vardı. Bu bizim dönemimizde, 3 yılda 36’ya çıktı. Yeni bir şube açmayı düşünmüyoruz. Çünkü; bütün illerimizde olmamız gerektiğini inanıyoruz. Diğer illerimizi de temsilciliğe çevirmek istiyoruz. Meclise bir kanun teklifimiz var. Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. O kanunlaşırsa zaten Yalova da temsilcilik açacağımız illerden biri olacak” dedi.

Basının önemine değinen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız Türkiye’de demokrasi için olmazsa olmaz güçlü bir medyanın, çok sesliliğin oluşması. Biz her zaman söylüyoruz: Hangi düşüncede olursa olsun. Basın İlan Kurumu olarak da bu medyanın yeşermesi için, sorunların çözümlerinde katkıda bulunalım.”

Atalay ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Atalay, sosyal medyanın gücüne dikkati çekti. Atalay, sosyal medya ile ilgili hazırlık yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Sosyal medya inanılmaz, baş döndüren bir hızla gelişiyor ve inanılmaz bir güç kazanıyor. Bu güçten rahatsız olmalı mıyı? Eğer kontrol edemezseniz rahatsız olabilirsiniz ama rahatsız olmayacağız, hazırlık yapacağız. Bunu kara hemen çevirmemiz lazım. Vatandaş gazeteciliği çıktı artık. Herkesi bir gazeteci. TRT’de ‘haber sizsiniz’ diye bir program var. Vatandaşım, Anadolu’nun en ücra köşesindeki bir genç, kendi telefonuyla bir çekim yapıyor, bunu haberleştiriyor ve TRT’ye yolluyor. TRT’de onları seçip yayınlıyor. O kadar güzel haberler yapılıyor ki. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaşımız, bir gazeteci adayı oldu. Herkese Sarı Basın Kartı verip bir gazetede, televizyonda çalıştırma imkanı yok ama herkese evinden gazetecilik yapma imkanı doğdu. Bu büyük bir zenginlik. Şeffaflık sorunları dile getirmek adına da, en ücra köşedeki bir görüntüyü en ulaşılmaz makamlara ulaştırma adına inanılmaz bir hız oldu. Bugün isteyen bir genç, kafasına takılan bir olayı hemen Türkiye’ye mal edebilir. O zaman biz bütün bunları nasıl lehimize çeviririz bunun tedbirlerini alacağız.”

Konferansa AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve ilçe, belde belediye başkanları da katıldı. Toplantı sonrası Yalovaspor CEO'su Hakan Suiçmez Atalay'a atkı hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası