Ege Postası
Geri

Denizli horozu yetiştirenlere aşı ve yem desteği verilecek

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, şehrin simgesi olan, uzun ötüşüyle ünlü horozun yetiştiricilerine, besledikleri hayvan sayısına göre yem ve aşı desteği verileceğini söyledi. Oklu, ırkın korunması için kurulan Denizli...
Denizli horozu yetiştirenlere aşı ve yem desteği verilecek
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, şehrin simgesi olan, uzun ötüşüyle ünlü horozun yetiştiricilerine, besledikleri hayvan sayısına göre yem ve aşı desteği verileceğini söyledi. Oklu, ırkın korunması için kurulan Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği'nin 1. olağan genel kuruluna katıldı. Aktepe Mahallesi'ndeki dernek binasında yapılan genel kurulda Dernek Kurucu Başkanı Hasan Sağlam, tek listeyle seçime girdi. 37 üyeden 27’sinin sandık başına gittiği seçimde kullanılan oyların tamamını alan Sağlam yeniden seçildi.

Yaptığı konuşmada, il genelindeki 80 yetiştiricide toplam 500’e yakın arı Denizli horozu ve bin 500 tavuk bulunduğunu belirten Dernek Başkanı Sağlam, “Şehrimizin sembolü Denizli horozumuzun ırkını koruyup saf ırk olarak gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Denizli horozunu gönülden seven, yetiştiren ve koruyan tüm horoz dostlarını bir çatı altında birleştirmek için derneğimizi kurduk. Şehirleşmenin getirdiği zorluklarla ne yazık ki arı Denizli horozu yetiştirenlerin sayısı ve meraklısı her geçen gün azalıyor. Yeni yetişen nesle Denizli horozu ırkının hakikisini bu gidişle gösteremeyeceğiz. Dernek olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için Denizli horozu yetiştirenlere her türlü desteği derneğimiz aracılığıyla vereceğiz.” dedi.

Kendisinin de Denizli horozu ve güvercinlere ilgisi bulunduğunu ifade eden Genel Sekreter Oklu ise, “Denizli horozumuzdan birkaç tanesini, turizmde gözbebeğimiz olan Pamukkalemiz'e bıraktık. Oraya gelen yerli ve yabancı binlerce turist, Denizli horozlarını canlı canlı görüp fotoğraflarını çekiyorlar. Derneğimizin tam üye sayısı ve üyelerimizin ellerindeki orijinal horozlarla ilgili kesin sayı belli olduğunda, o üreticilerimize biz destek vereceğiz. Onlara ücretsiz olarak aşı ve yem dağıtımı yapacağız.” diye konuştu.

Genel kurulun ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Demir Özdemir, tarafından, yetiştiricilere yönelik bir eğitim semineri verildi. Seminerde arı Denizli horozu yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler verildi, fizyolojik yapısı ve özellikleri anlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası