Ege Postası
Geri

Başakşehir'de okul kantinleri denetlendi

Başakşehir Belediyesi okulların açılmasıyla eş zamanlı olarak ilçe genelinde faaliyet gösteren okul kantinleri ve eğitim kurumu çevrelerinde bulunan gıda satış yerlerinde denetimlere başladı.Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri, Zabıta...
Başakşehir'de okul kantinleri denetlendi
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başakşehir Belediyesi okulların açılmasıyla eş zamanlı olarak ilçe genelinde faaliyet gösteren okul kantinleri ve eğitim kurumu çevrelerinde bulunan gıda satış yerlerinde denetimlere başladı.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri, Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü denetimlerde eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri kontrol edildi. 20 eğitim kurumunda denetimlerde bulunan Başakşehir Belediyesi, öğrencilerin gıda zehirlenmeleri, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalılardan korunması için denetimlerine ara vermeden devam edecek.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ataner Bozkurt yapılan denetimlerin artarak devam edeceğini belirti. Bozkurt, "İlçemizdeki bütün kantinlerde denetimler yapıyoruz. Bugünde Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu'nda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yıl içinde de kurumlarda rutin kontrollerimizi yapacağız." dedi.

Üçüncü sınıf öğrencisi Ahmet Nazlı, "Biz her gün bu kantinden yiyecek ve içecek alıyoruz. Tükettiğimiz yiyeceklerin temiz olması için yapılan denetimler sayesinde içimiz rahat." derken dördüncü sınıf öğrencisi Melih Hacıoğlu, "Gün içinde sürekli kantinden bir şeyler alıyoruz. Bunların besleyici ve temiz olması gerekiyor. Yapılan denetimlerde kantinimiz temiz çıktığı için, güvenle yiyeceklerimizi almaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Öğrenci velilerinden Nihal Güçlü, "Burada okuyan bir oğlum var. Onun eğitim alırken, aynı zamanda kantinden yaptığı alışveriş konusunda da içimin rahat olması gerekiyor. Bu denetimler sayesinde biz veliler çocuklarımızın iyi beslenmesi konusunda rahat ediyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası