Ege Postası
Geri

BİSİM'de ilk üç gün bilançosu: 25 kaza

BİSİM adı verilen ve “Yollar artık BİSİM” sloganı ile yola çıkan “Bisiklet Kenti İzmir” projesi, yolculuğuna kazayla başladı. Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen sistemde ilk üç günde toplam 25 adet kaza meydana gelirken, hasar gören bisikletler onarılarak yeniden hizmete alındı. Kiralık bisiklet hizmetini kullanan vatandaşları dikkatli olmaya çağıran yetkililer ise, “Sistemin yaygınlaşması için bisikletlerimizi koruyalım” diyerek uyarıda bulundu.
BİSİM'de ilk üç gün bilançosu: 25 kaza
Haberler / İzmir
21 Ocak 2014 Salı 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle İnciraltı Kent Ormanı ve Konak arasındaki ilk etabı hizmete açılan “BİSİM” adlı kiralık bisiklet servisine nazar değdi. Toplam 29 istasyonda 311 bisiklet ile hizmet vermesi planlanan projede, ilk üç günde vatandaşlar gelen yoğun ilgi sonrasında 25 bisiklet arızası yaşandı.

İLK GÜNÜN BİLANÇOSU: 25 KAZA

Sahil şeridinde yer alan BİSİM istasyonlarından abone kartı ya da kredi kartı ödeme seçenekleri ile faydalanabilen bisikletler İzmirliler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı ve sahilde bisiklet kullanan vatandaşların sayısı da bir anda arttı. Ancak, yeni açılan sistemde yaşanan bu yoğunluk sonrası kazalar da beraberinde geldi. İzmir’i bisiklet kenti yapma hedefi ile yola çıkan bisikletlerden toplam 25 tanesi ilk üç günde acemilik ve dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar sonrasında hasar görürken, sistemi işleten İZULAŞ A.Ş. yetkililerinin çabaları sonrasında onarımı yapılarak yeniden hizmete alındı.

YOĞUN İLGİ SONRASI NAZAR DEĞDİ

Açılıştan bu yana İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirten İZULAŞ A.Ş. yetkilileri, sistemin yaygınlaşması ile birlikte kent genelinde bisiklet kullanımında da artış yaşanacağını belirtti. Açılıştan bu yana sistemin yüzde 90 oranında doluluk ile çalıştığını belirten yetkililer, vatandaşları olası kazalara karşı uyarmayı da ihmal etmeyerek, “İlk günden 25 bisikletimiz hasar gördü. Ciddi bir kaza ya da yaralanma olayı yaşanmadı. Hasar gören bisikletlerimizin gerekli onarımlarını yaparak tekrar hizmete alıyoruz. Ancak akıllı bisiklet sistemi BİSİM hepimizin. Yaygınlaşması için var olanı korumak bizim görevimiz” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası