Ege Postası
Geri

BUGİAD üyelerinden Alaton'a ziyaret

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) üyesi ve Moğolistan Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım ile BUGİAD Yapı Komitesi Koordinatörü Erdal Aslan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton’u ziyaret etti.Bursa'nın en geniş...
BUGİAD üyelerinden Alaton'a ziyaret
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) üyesi ve Moğolistan Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım ile BUGİAD Yapı Komitesi Koordinatörü Erdal Aslan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton’u ziyaret etti.

Bursa'nın en geniş tabanlı iş adamı derneğini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Alaton, “BUGİAD gibi geniş bir tabana sahip derneklere, Türkiye'nin büyümesinde oldukça önemli görevler düşüyor." dedi.

Sohbette kurumsallaşmanın önemine değinen Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, aile şirketlerde verimin ve performansın artırılmasında, kurumsal yapının sağlamlığının büyük rol oynadığını belirtti. Alaton, şunları söyledi: "Türkiye’de aile şirketleri kurumsallaşma konusunda oldukça yavaş ve isteksiz hareket etmektedir. Halbuki kurumsallaşmanın şirketlere sağlayacağı sınırsız fayda var. Türkiye’de şirketlerin yaklaşık yüzde 95’ini aile şirketleri oluşturuyor. Aile şirketlerinin yaklaşık yüzde 60’ı birinci kuşaktan ikinci kuşağa geçişte, yüzde 95’i ise ikinci kuşaktan üçüncü kuşağa geçiş sırasında yok olmaktadır. Bu sonuçlar kurumsallaşmanın bizim için ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Aile şirketinde yer alacak kişilerin yetiştirilmesi, gerekli niteliklere sahip olabilmeleri için tecrübe edinmelerinin sağlanması bu sürecin olumlu yönde ilerlemesini sağlayacaktır.”

Büyük Türkiye hedefine giden yolda ülkemizin, Alarko Holding gibi bir firmaların, ülkemize katmış olduğu önemli katkılardan ve değerlerden dolayı takdir ettiğini söyleyen Yıldırım, "Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Moğolistan yakın gelecekte Türkiye’nin en önemli partnerleri olacak." dedi.

BUGİAD’ın yapısı ve projeleri hakkında Alaton'a bilgiler veren Erdal Aslan, BUGİAD’ın en büyük hedefinin Bursa ve Türkiye’nin büyüyen ekonomisine katkı yapmak olduğunu dile getirdi.

Yapılan ziyaretin ardından Çetin Yıldırım, Alaton’a Moğolistan ulusal sporu ‘’ok ve yay’’ temalı tabloyu hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası