Ege Postası
Geri

Baba şiddetiyle engelli doğan Eftal, tedavisi için yardım bekliyor

Gaziantep’te yaşayan 17 yaşındaki Eftal Tüten'in ayatı, anne karnındayken babasının uyguladığı şiddet yüzünden karardı. Annesinin aldığı darbeler sonucu çene kemiği ve sol kulak kepçesi gelişmeyen Tüten, kulağı dalga konusu olduğu...
Baba şiddetiyle engelli doğan Eftal, tedavisi için yardım bekliyor
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep’te yaşayan 17 yaşındaki Eftal Tüten'in ayatı, anne karnındayken babasının uyguladığı şiddet yüzünden karardı. Annesinin aldığı darbeler sonucu çene kemiği ve sol kulak kepçesi gelişmeyen Tüten, kulağı dalga konusu olduğu için ilköğretim 7'nci sınıfta okulu bıraktı. Tek kulağı duymadığı için iş de bulamadığını anlatan Eftal Tüten, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Doğduğu günden bu yana çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen anne Pervin Korkmaz da oğlu için gerekli olan cerrahi operasyonunun masrafını Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) karşılamadığını belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Kolejtepe Mahallesi’nde oturan Pervin Korkmaz, ilk eşiyle evliyken şiddet gördüğünü, oğlu Eftal’e hamileyken kocasından aldığı tekme darbeleri ile rahatsızlandığını anlattı. Korkmaz, oğlu doğduğunda, anne karnındaki şiddet nedeniyle hem sol kulak kepçesinin kapalı olduğu hem de çene kemiğinin gelişmediğini söyledi. 3 aylıkken Ankara’ya giden ve tedavi için sürekli doktorların kapısını aşındıran Korkmaz’a gelişme çağının ardından cerrahi müdahalede bulunulup estetik operasyon gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak, bu masrafı SGK’nın karşılamaması karşısında daha da zor durumda kalan anne, şimdi oğluna yardım elinin uzatılmasını istiyor. Çünkü 17 yaşındaki Eftal hem tek kulağıyla işitiyor hem de yediği katı gıdaları sindirmekte zorluk çekiyor.

Oğlunun doğduğundan bu yana sıkıntı yaşadığını anlatan anne Korkmaz, "Doktorlar o zamanki eşimden yediğim tekmeler sonucu çocuğumun sakat kaldığını söyledi. Doğunca dünyamız yıkıldı. Çocuğum anne sütü alamadı. Biberonu bile kimsenin elinden ememiyordu. Mama verirken hem o ağlıyordu hem de ben. Bu yaşa çok zor getirdim. 3 aylık bebekken Ankara’ya götürdüm. Maddi durumum yetersiz olsa da şartlarımı zorladım. 15 yıl boyunca gidip geldim. Okul öncesi dönemde biteceğini söylediler. Yıllar geçti, ‘Ergenlik çağı geçsin, gelişimi olsun, öyle yapılır’ dediler. Gelişim çağı geldiğinde ameliyat gerektiğini fakat bunu SGK’nın karşılamadığını belirttiler. Ben asgari ücretle çalışan bir insanım. Zaten yol paramı kendi masraflarımı anca karşılıyordum. Bütçemi zorluyordum." dedi.

"ÇOCUĞUM DA NORMAL İNSANLAR GİBİ OLSUN"

Çocuğu için bütün fedakarlıkları yapmak zorunda kaldığını ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti: "Hastane dışında temizlik yapıyordum. Duyarlı insanlara yalvarıyorum. Allah rızası için benim çocuğumun tedavisini üstlensinler. Çocuğum da normal insanlar gibi olsun. İnsanlar birbirini dürterek göstermesin, dalga geçmesin. Kendisini dışlanmış hissediyor. İşe almıyorlar. ‘Biz buna laf mı anlatacağız’ diyorlar. İlgilenmek istemiyorlar. Çıkar yolum yok. Ne olur sesimi duyun. Para talep etmiyorum. Tedavi masrafı karşılansın istiyorum."

Okulunu terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Eftal Tüten ise "Okulda beni dışlıyorlardı. 'Tek kulak' diye dalga geçiyorlardı. Oyun da oynatmıyorlardı. Ben de okulu bıraktım. Çalışmaya başladım ama bu sefer de duymuyorum diye işten çıkardılar. Artık tek isteğim tedavimin yapılması." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası