Ege Postası
Geri

Bahçeli: CHP ile ittifak yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerde ittifak iddialarını yalanladı.
Bahçeli: CHP ile ittifak yok
Haberler / Politika
25 Temmuz 2013 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve AK Parti liderliğinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün karşı karşıya gelecekleri iddiaları için, “Erdoğan ve Gül, kader birliği yapmış arkadaşlar. Dış faktörlerin etkisi ve çıkarları için birbirlerini kolay harcayacaklarını zannetmiyorum” dedi.

Bahçeli, sözlerini “Arkadaşlar yola çıkmışlar. Şimdi biri Cumhurbaşkanı, biri Başbakan, biri Meclis Başkanı, biri Başbakan Yardımcısı. 10 yıldır yollarına devam ediyorlar. Ne oldu da ‘Senin yerine ben geçeyim’ diye düşünsünler'” diye sürdürdü. Bahçeli önceki akşam iftarda bir grup gazeteciyle sohbetinde şunları söyledi:

TENCERE KAPAĞI BIRAKSIN

Başbakan tencere, kapak işini bıraksın. Halka ‘Birbirinizi ihbar edin’ demek, Başbakan’ın tavsiye edeceği şey değil. Gezi olayları sosyolojik ve bilimsel olarak iyi analiz edilmeli. 18-25 yaş grubu, Gezi Parkı’nda gazla muhatap olacağı yerde sandıkla muhatap olsa iktidarı yerle bir eder. İstediğini de iktidar yapar. İlk seçimde bu kitlenin sandığa gitmesini bekliyorum. Bunu da teşvik edeceğim.

MHP TEK BAŞINA

Yerel seçimlerde CHP’yle ittifak yok. MHP tek başına kararlı seçime girecek. CHP ve başka partilerin böyle düşüncesi varsa, vazgeçmelerinde yarar var. Seçim ittifakı diyerek, AKP’nin ekmeğine yağ sürmekten vazgeçsinler. Büyükşehir belediye başkan adaylarını Ramazan Bayramı’nın ardından açıklayacağız.Adayları bölge bölge gruplar halinde açıklamayı planlıyoruz. Mesela Ege’de ‘beşi bir yerde’ yapacağız.

ANTENLER RECEP DİYOR

Kilometrelerce gidip 3-5 bin kişiye hitap ediyoruz. Yollarda geçerken köy evlerinin çatılarında 2’şer çanak anten görüyorum. O antenler durmadan ‘Recep, Recep’ derken, bununla nasıl rekabet edeceği? Vatandaşa gerçekleri nasıl anlatacağız. Siyasette de rekabet kurulu kurulmalı.
(Öcalan sorusu üzerine) Kelebeğin ömrünün 24 saat olduğu unutulmasın. Kelebek olmamak lazım. Irak’tan sonra Suriye’de özerk bölge oluşması Türkiye’yi kamçılar, birtakım hevesler ortaya çıkar. Güneyde Kürt devleti Türkiye’yi böler. İmralı’daki caniyi uluslararası şahsiyet haline getirdiler. Ne sayın Başbakan’ın ne bebek katilinin ne Karayılan’ın (Murat Karayılan) ne Bayık’ın (Cemil Bayık) ne de Türkiye’de açılımı koordine eden Beşir Atalay’ın söyledikleri tesadüftür, bunlar bağlantılı. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası