Ege Postası
Geri

Bakan Bağış: İzmir’in EXPO’yu alması AB sürecinin önünü açacaktır

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. İzmir’in 2020 EXPO adaylık sürecinin değerlendirildiği ziyarette Bağış, söz konusu yarışta...
Bakan Bağış: İzmir’in EXPO’yu alması AB sürecinin önünü açacaktır
Haberler / Politika
3 Temmuz 2013 Çarşamba 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. İzmir’in 2020 EXPO adaylık sürecinin değerlendirildiği ziyarette Bağış, söz konusu yarışta çetin rakipler olduğunu dile getirdi. Bakan Bağış, şunları kaydetti: “Paris’te EXPO için tanıtım atağını yapmak anlamlıydı. Orada da gördük ki EXPO adaylık sürecinde rakiplerimiz çetin, onlar da asılıyorlar. İnşallah İzmir’in 27 Kasım’da bu neticeyi göğüslemesi ve çetin rakiplerin önüne geçmesi için de çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin meselesidir. Bu proje Türkiye’nin, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, 76 milyon vatandaşıyla tek yürek olup birlikte üzerine gideceği projedir. Başbakanımız ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız'ın da projeyi desteklediğini biliyorsunuz. İzmir’in EXPO’yu alması demek, Türkiye ile ilgili bazı önyargıların kırılması demek. O önyargılar da Türkiye’nin AB sürecindeki önündeki en büyük engellerdir. İzmir’in EXPO’yu alması, AB sürecinin ve İstanbul 2020 Olimpiyatları’na evsahipliği yapmasının da önünü açacaktır. Türkiye’nin imajını bozmak isteyen kötü niyetli bazı dış lobilerin çabalarını da ortadan kaldıracaktır. O yüzden bu süreçte birlikte çalışmamızı çok çok önemsiyorum.”

'EXPO’NUN YERİYLE İLGİLİ SORUNLAR ATLA DEVE DEĞİL'

Bir basın mensubunun, EXPO alanıyla ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşu ve odaların konuyu yargıya taşımasına ilişkin sorusunu da cevaplayan Bakan Bağış, “Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir. Her şey hukuk çerçevesinde kararlaştırılır, gereği yapılır. Şu an İzmir’in hedefi, EXPO alanının yeriyle alakalı tartışma yapmak olmamalıdır. İzmir’in ve Türkiye’nin hedefi, EXPO 2020’yi İzmir’e getirmek olmalıdır. 27 Kasım’a odaklanalım, orada önce o uluslararası başarıyı hep birlikte kazanalım, ondan sonra alanla ilgili hukuki bir sıkıntı varsa üzerine gidilir. Böyle bir itirazı yapmalarını da doğal buluyorum, yapmasalar şaşırırdım. Bugüne kadar Türkiye’deki her hayırlı projede buna benzer engellerle karşılaşılmıştır, hepsi de hukuk çerçevesinde çözülmüştür, bundan sonra da çözülür, herkes müsterih olsun. Rica ediyorum, bu davayı açanlar önce 27 Kasım’a kadar İzmir’in çıkarlarını gözetsin. Uluslararası çıkarlarımız çerçevesinde gerekli başarıları hep birlikte kazanalım, ondan sonra yerle ilgili bir sorun varsa gözden geçirilir. Bu sorunlar atla deve değil.” dedi.

Vali Toprak da Bakan Egemen Bağış’ın, Paris’te yapılan EXPO sunumuna katılarak İzmir’e önemli bir güç ve katkı sağladığını söyledi. Toprak, İzmir’in, en önemli projesi EXPO 2020 hedefine 27 Kasım’da ulaşacağını belirtti.

Ziyaretin sonunda Bakan Bağış ve Vali Toprak, birbirlerine hediye takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası