Ege Postası
Geri

Bakan Davutoğlu: Vatandaşlarımızın güvenliği için gereken tedbiri almaktayız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ramazan Bayramı namazını Konya’da Kapu Camii’nde kıldı. Namaz sonrası konuşan Davutoğlu, “Türkiye olarak kendi sınır boylarımızda vatandaşlarımızın huzur ve ülkemizin bekası için ne tedbir alınması...
Bakan Davutoğlu: Vatandaşlarımızın güvenliği için gereken tedbiri almaktayız
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ramazan Bayramı namazını Konya’da Kapu Camii’nde kıldı. Namaz sonrası konuşan Davutoğlu, “Türkiye olarak kendi sınır boylarımızda vatandaşlarımızın huzur ve ülkemizin bekası için ne tedbir alınması gerekiyorsa o tedbiri almaktayız.” dedi.

Gazetecilerin, Suriye sınırında yaşanan çatışmaları hatırlatması üzerine Davutoğlu, Suriye’de hiçbir zaman Arap Sünni, Türkmen, Kürt, Nusayri ayrımı gözetmediklerini dile getirerek, “Bütün Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız. Ama tabiî ki kendi sınır boylarımızda vatandaşlarımızın huzur ve ülkemizin bekası için ne tedbir alınması gerekiyorsa o tedbiri almaktayız. Gönül ister ki sınırımızın öte tarafında da kardeşlerimiz arasında etnik ve mezhebi farklılıklar sebebiyle bir huzursuzluk bir çatışma vuku bulmasın. Bütün ülkelerde olduğu gibi Suriye’de de inşallah en kısa zamanda hangi kökenden, geçmişten gelirse gelsin bütün kardeşlerimizin huzur ve barış içinde yaşayacağı günlere ulaşırız. Bu vesileyle ülkemizde misafir bulunan Suriyeli kardeşlerimizin de bayramını tebrik ediyorum. 200 bini aşkın kamplarda bir o kadar da şehirlerde aziz milletimizin misafiri olarak bulunuyorlar. Mazlumlara sahip çıkan milletimize ve vatandaşlarımıza da teşekkürü Türkiye devleti ve milletimin adına bir borç bilirim. Allah bir daha böyle acılar göstermesin.” diye konuştu.

Davutoğlu, bayram namazı sonrasında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “Her şeyden önce bütün İslam dünyasındaki bütün kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Konya’da manevi iklimi bereketli bir camide bayram namazını ifa ettik. Bizi bu güzel bayram sabahına eriştirdiği için Cenab-ı Hakk'a hamdü senalar olsun. Ancak gönlümüz, bu bayramı hakkıyla mutluluğunu yaşayamayan, Suriye’de büyük bir zulüm altında inleyen kardeşlerimize, Mısır’da istikrarsızlık dolayısıyla gelecek kaygısı taşıyan kardeşlerimize, Somali’de, Myanmar’da çok dar imkanlarda bayramlarını idrak etmek isteyen kardeşlerimize ve dünyanın her köşesindeki mazlum kardeşlerimize inşallah Türkiye ve aziz milletimiz, bu kardeşlerimize elini uzatacak imkanı ve kudreti her zaman kendi bünyesinde barındırır. İnşallah memleketimiz, bu bayramlarda olduğu gibi diğer bayramlarda da huzur ve mutluluk içinde kardeşlik hukukunu paylaşır. Ben bütün kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası