Ege Postası
Geri

Müminler bayram namazı için camilere koştu

Bir ayı Allah için oruçlu geçiren ve teravihlerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Adana'da sabah camilere gelen vatandaşlar, vaazları huşu içinde dinledi. Cemaat, Türkiye'nin en büyük mabetlerinden...
Müminler bayram namazı için camilere koştu
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 08:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir ayı Allah için oruçlu geçiren ve teravihlerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti.

Adana'da sabah camilere gelen vatandaşlar, vaazları huşu içinde dinledi. Cemaat, Türkiye'nin en büyük mabetlerinden Merkez Sabancı Camii'ne sığmadı. Cami kürsüsünde konuşan Adana Müftüsü Arif Gökce, birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğunu hatırlatan Gökce, kırgınlıkların son bulması gerektiğine dikkat çekti. Gökce vaazının sonunda İslam coğrafyasına barış ve huzur gelmesi için cemaatle birlikte dua etti. Bayram namazı, hutbe ve tekbirler sonrası vatandaşlar, cami avlusunda bayramlaştı. Namaz çıkışında Adana Emniyet Müdürlüğü adına çevik kuvvet polisleri vatandaşlara 15 bin paket cezerye ve üzerinde trafikle ilgili bilgilerin bulunduğu broşür dağıttı. Cezeryeleri alan vatandaşlar da polislerle bayramlaştı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte bayram namazını Merkez Camii’nde kıldı. Vali Coş namaz çıkışı Adanalılarla bayramlaşırken çocuklara da bisküvi ve şeker verdi. Bayramların birlik ve beraberliği artırdığını aktaran Vali Coş, “Burada polis vatandaş kaynaşmasını görüyoruz. Polisimiz halkımızın bayramını kutlayıp kederde de kıvançta da onların yanında olduğunu gösteriyor. Polis vatandaşlarımızın huzuru güvenliği için hizmet eden bir kuruluş olduğunu bu vesileyle bir kez daha gösterdi. Polis halk dayanışması önemli. Adana’da bu konuda güzel bir tablo var. Bu birliktelik sayesinde bir çok suç olmadan önleniyor veya failler hemen bulunuyor. Adanalıların bayramını kutluyorum. “ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası