Ege Postası
Geri

Bakan Ergin: Yangın kontrol altına alındı

Hatay’da 5 Ağustos'ta başlayan orman yangını, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kontrol altına alındı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ramazan Bayramı dolayısıyla Hatay Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilere,...
Bakan Ergin: Yangın kontrol altına alındı
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’da 5 Ağustos'ta başlayan orman yangını, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kontrol altına alındı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ramazan Bayramı dolayısıyla Hatay Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilere, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yanan bölgenin orman vasfını yitirmesi nedeniyle ağaçlandırma çalışmalarının başlayıp başlamadığı ile ilgili soruya Bakan Ergin, “O çalışma başladı bile, hiç şüpheniz olmasın. Bu yanan yerlerin bir karışı bir yere gitmez. Daha seri şekilde ve bölge halkına göre daha faydalı, belki türlerle de desteklenerek Amanoslar'daki yanan yerler kısa süre içerisinde telafi edilecek. Orman Genel Müdürümüz 2 günden beri Hatay’da bu çalışmaları yapıyorlar.” sözleriyle cevapladı.

Hatay’ın merkez ilçesine bağlı Gülderen, Dikmece, Oğlakören ve Alahan köyleri ile Karlısu ve Karaali beldelerinde etkili olan orman yangının şu saat itibari ile kontrol alındığı bilgisini veren Bakan Ergin, şunları söyledi: “Şu saat itibariyle yetkililer yangının kontrol altına alındığını bildiriyorlar. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından 2 bin hektar alan etkilendi. Ama yanan alan derseniz bin hektarlık bir alanda yanmış orman envali var. Onun dışındakiler de bu yangından etkilenen alanlar diyebileceğimiz şekilde. Yoğun bir şekilde soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah hava muhalefeti olmazsa kısa süre içerisinde tamamen söndürülmüş olur. Şu an için önceki günlere göre daha iyi durumdayız.”

BAKAN ERGİN, ANTAKYALILARLA BAYRAMLAŞTI

Hatay Valiliği'nin organize ettiği bayramlaşma törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kurum amirleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlarla teker teker tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Bayramlaşma törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Garnizon Komutanı Hasan Polat, Hatay İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası