Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ göndermesi

Başkan Kocaoğlu’nun ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi için hayati önem taşıyan ÇED raporu onayı çağrısına yanıt veren AK Parti İzmir Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Buna benim şube müdürüm cevap verir. Söyleyeceğim cevap versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu söylüyorsa cevap verelim. Haliç’te neler yaptığımızı anlatabilirim. Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar der” ifadelerini kullandı. Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ göndermesi
Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ göndermesi
Haberler / Yerel Politika
9 Mayıs 2015 Cumartesi 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDE EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - Genel seçimlere sayılı günler kala gerçekleştirdiği ilçe turlarıyla saha çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu partisinin il binasını ziyaret etti.
 
İl Başkanı Bülent Delican, ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Eroğlu İzmir için gerçekleşecek projelerden bahsederken ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ için 2 yıldır ÇED raporu onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu çağrıya da cevap verdi.

HERKESİ KUTLUYORUM
Bakan Eroğlu, “İl teşkilatımız gerçekten muhteşem. Kendileriyle gurur duyuyorum. İzmir için büyük düşünüyorlar.  Daha güzel, büyük, gelişmiş, müreffeh, huzur içinde dünyanın incisi olacak bir İzmir için çalışıyorlar. Bu kutsal bir vazifedir. Herkesi kutluyorum. Böyle bir aile içinde olmaktan çok mutluyum” dedi.
 

İZMİR’E 30 MİLYARDAN FAZLA YATIRIM YAPTIK
Eroğlu sözlerine “İzmir’e hep birlikte güzel hizmetler yapacağız” diyerek devam ederken, “Bizim büyük ideallerimiz, projelerimiz, hayallerimiz var. İzmir için kızıl elmamız var. Diğerlerinin yapma potansiyelleri hiç yok. İzmir’i büyütecek güç ve heyecan AK Parti’dedir. AK Parti tek partidir. İzmirli bunu anladı. Bir takım kişilerin yalan dolanlarını yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali değerlendirdi. İnşallah birinci parti olacağız. İzmir’i geziyoruz, bunları görüyoruz. Bizim sloganımız; diğerleri konuşur AK Parti yapar şeklinde. Biz yapacağız. 30 milyar TL’den fazla yatırımı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde İzmir’e ne kadar değer verdiğinin ben bizzat şahidiyim. İzmir’i gönülden seviyor. Şimdi başbakanımız Davutoğlu var. ‘Başbakanlık ofisi açalım’ dedi. Gönlümüzün kalbi burada olsun. Elimiz burada olsun istedi. İzmir çok daha büyük hizmetler görecektir. Buraya en çok yatırım yapan iki bakanlık var. Biri Ulaştırma Bakanlığı’dır. Binali Yıldırım’ı kutluyorum. İzmir köşede kalmış unutulmuş bir şehirdi. İzmir’i ilk defa biz hatırladık. Bölünmüş yol mu, havaalanı mı vard? Ankara’yı İzmir’e bağlı tutuyoruz.  Otobandan buraya 2 buçuk saatte gelinebileceğine inanıyorum. Yollar afyon kaymağı gibi oldu. Ayın 24’üne kadar Konak Tünelleri bitecek. Tüm bunları İzmirlilere soracağız. İzmir’i şaha kaldıracağız. Hedefimiz bu. Sloganımız da; İzmir dünyanın incisi, muhteşem bir şehir olacak. Aksini iddia eden varsa gelsin görüşelim. İzmir’in su sorunu için çalıştık. Gördes Barajını inşa ettik. 59 milyon metre küp suyu getiren biziz. İzmir’in gelecekteki su sorunu için de Manisa’daki Çağlayan barajını da tahsis ettik. Böylece o sorun da çözüldü. Çeşme Yarımadası’nın su sorunu kökünden çözülecek. Gerek merkezde gerek ilçelerde su sorunu kalmayacak. Dereleri ıslah etmek, köprü inşa etmek bizim görevimiz değil ama baktık olmuyor biz yaptık” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NA ÇED GÖNDERMESİ
Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun körfez projesi için kendisine yaptığı çağrıya da cevap verdi.  Eroğlu, “Buna benim şube müdürüm cevap verir. Söyleyeceğim cevap versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu söylüyorsa cevap verelim. Haliç’te neler yaptığımızı anlatabilirim. Bir yeri temizlemek için oraya giren çöpler derelerden gelen pislikleri arıtmak gerekir. Biz de önce kalkıp çamuru bertaraf edelim diye yola çıkmadık. Sayın cumhurbaşkanımız 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, ‘Veysel Hoca Haliç’e sıra gelmedi mi'’ dedi. Haliç’e giren lağım sularını denizden arıttıktan sonra Karadeniz’e gönderdik. Çöpleri, müsibatın tamamını giderdik. Güney Haliç’i de arıtma tesislerine bağladık. Böylece Haliç’e hiçbir pislik girmedi. Sonra çamuru bertaraf etmek için dünyanın en ileri tesisini kurduk. 5 milyon metreküp çamuru bertaraf ettik. Bunu devlet falan değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir birimi ve İSKİ yaptı. Parasını öz kaynaklar ödedi. Mühendisliği bu kafa yaptı. Mühendislik, fikir bizde, parası öz kaynaktan. Tantanasını bile yapmadık. Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar der” diye konuştu.
 
BAKANIMIZ SORUNLARI ÇÖZMEKTE KARARLI
İl Başkanı Bülent Delican Bakan Eroğlu’nun İzmir’in tüm sorunlarını çözmekte kararlı olduğunu vurguladı. Delican, “Bizler için çok önemli bir gün. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Stadında toplu bir açılış töreni yapacak. Halkımız gibi biz de gideceğiz.  Karşılamaktan onur duyuyoruz. Sayın bakanımız bize İzmir’de ağabeylik ediyor. Kendisi İzmir’in tüm sorunlarını çözmekte kararlı. İzmir’in için çok büyük hizmetler yapmaya başladı. Türkiye’ye yayılacak. Geçtiğimiz günlerde Haliç’i nasıl temizlediğini dinledik. İzmir körfezi çok kolay temizlenecek bir alan. Hükümetimizin birebir sorumluluğu olmadığı halde bunları çözecek alt yapıya sahip. İzmir’e yaptıklarımızın daha fazlasını yapacağız. Bu işler azim ve kararlılıkla oluyor. İzmir’in sorunları bundan sonra daha yakından takip edilecek. İzmir’in sorunları belediyenin bürokratlarına bırakılmayacak kadar değerli ve önemlidir” dedi. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası