Ege Postası
Geri

Bakan Kılıç, tribün liderleri ile buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezon öncesinde taraftar gruplarının liderleri ile bir araya geldi. Bakan Suat Kılıç, 2013-2014 futbol sezonu öncesi Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonspor taraftarlarının tribün...
Bakan Kılıç, tribün liderleri ile buluştu
Haberler / Spor
30 Temmuz 2013 Salı 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezon öncesinde taraftar gruplarının liderleri ile bir araya geldi.

Bakan Suat Kılıç, 2013-2014 futbol sezonu öncesi Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonspor taraftarlarının tribün liderleriyle görüştü. Görüşmeden sonra tüm takımların taraftar grupları ile toplantıların düzenli hale getirilmesi kararına varıldı.

Bakan Kılıç'ın başkanlığında birlikte sahur yapan taraftarlar, yeni futbol sezonunda şiddetten uzak duracaklarına dair birbirlerine söz verdi. Tribün liderleri, Türkiye’de ilk kez sporun başındaki bir ismin kendilerini muhatap aldığını belirterek Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

Türkiye Amatör Spor Klüpleri Konfederasyonu'nun İstinye'deki tesislerinde gerçekleşen görüşmede Genç Fenerbahçeliler, Ultra Aslan, Çarşı, Trabzon ve Bursa'nın Teksas taraftar gruplarının liderleri yer aldı.

Görüşmenin başında Bakan Kılıç, taraftar gruplarının toplantıyı neden yapaya ihtiyaç duyduklarını anlattı. Türkiye genelinde 760 spor yatırımı gerçekleştirdiklerini ve bunun 24 tanesinin stadyum olduğunu anlatan Bakan Kılıç, sporu yaşam biçimi haline getirmiş bir toplum hayali kurduklarını söyledi.

Bakan Kılıç, sezon öncesi taraftar gruplarını Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Daire Yasa ile korkutma amacı taşımadıklarını altını da çizdi. "İş hayatında beraberiz, dolmuşta, otobüste, cephede beraberiz. Birbirimizin çekine senedine kefiliz ama aynı stadyumda iki saat birlikte nasıl vakit geçiremiyoruz bunu anlamıyorum." diyen Bakan Kılıç, toplantının taraftar gruplarına gözdağı verme, polis ve savcı ile korkutma amacı taşımadığının da altını çizdi.

Öte yandan tribün liderlerin 6222 sayılı yasadan geri dönüş olup olmayacağını sorması üzerine Bakan Kılıç, yasanın tavizsiz bir şekilde uygulanacağını ifade etti.

İlk sözü Bursaspor'un tribün lideri Selim Kurtulan aldı. Selim Kurtulan ilk kez devletin en üst düzeyde bir yetkilisini taraftar gruplarının görüşünü aldığını belirterek Bakan Kılıç'a teşekkür etti. Kurtulan, e- bilet uygulamasına yönelik endişelerini dile getirirken, kombine satılan biletler yüzünden bu yasanın uygulamada kargaşaya yol açabileceğini ifade etti.

Genç Fenerbahçeliler adına konuşan Sefa Kalya ise yöneticilerin dağıttığı bedava biletleri alan grupların olay çıkardıklarını ifade etti. Beşiktaş Çarşı Grubu adına konuşan Alen Markaryan, 35 yıldır tribün liderliği yaptığını ilk defa devletin kendilerini karşısına alıp konuştuğunu belirterek, toplantıların kesintisiz devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Trabzonspor taraftarları adına konuşan Hüseyin ise 6222 sayılı yasanın sadece taraftarların olay çıkaracağını dikkate alınarak hazırlandığından yakındı. Bunun üzerine Bakan Kılıç, taraftar gruplarını ödüllendirecek bir sistem üzerine çalışmayı teklif etti.

Almanya'da Taraftarlar Birliği adıyla bir yapının bulunduğunu dile getiren Bakan Kılıç, benzer bir yapının da Türkiye'de oluşturulabileceğini, bu yapıya bakanlık olarak destek verebileceklerini altını çizdi. Bakan Kılıç, taraftarlara centilmenlik ödüllerinin bizzat kendi aralarında seçeceği temsilciler tarafından verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tribün liderleri, 6222 sayılı yasadan geri dönüş olup olmayacağını da sordu. Bakan Kılıç, yasanın tavizsiz bir şekilde uygulanacağını belirterek, yasanın kaderini taraftar gruplarının bu sezon sergileyeceği performansın belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası