Ege Postası
Geri

Bakan Ömer Çelik Macaristan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılışına katılmak üzere dün gece Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi.Bakan Çelik Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada...
Bakan Ömer Çelik Macaristan'da
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılışına katılmak üzere dün gece Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi.

Bakan Çelik Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Yunus Emre Enstitüsü’nün Budapeşte’de faaliyete başlaması ile birlikte iki ülke arasında kültürel faaliyetteki diplomasinin ete kemiğe bürünmüş olacağını belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü’nü Türkiye’nin kültürel ve kamu diplomasisinin omurgası olarak kabul ettiklerini kaydeden Bakan Çelik, Kültür Merkezinin açılışını, ilişkileri somut bir mekana taşıması bakımından, tarihi bir dönüm noktası olarak gördüklerinin altını çizdi.

Macaristan temasları kapsamında İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog ile görüşeceklerini de dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Gül Baba Türbesi, Estergon Kalesi ile tüm ortak mekanları görüp incelemelerde bulunacaklarını ve ne yapmaları gerekiyorsa süratle yapacaklarını söyledi.

Ömer Çelik, daha sonra Yunus Emre Enstitüsü'nün onuruna verdiği yemeğe katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası