Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım son noktayı koydu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dikili Salihleraltı turistik yolunun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, "Yazlık ve turizm siteleri ile dikkat çeken Salihleraltı’nda güvenli ve konforlu yol ağı ile ulaşımı sağlamak amaçlanmıştır. Bunun için 14 kilometre uzunluğunda 8 metre genişliğinde parke yol yapıldı" dedi.
Bakan Yıldırım son noktayı koydu
Haberler / Politika
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bakan Yıldırım, Salihleralatı Yolu’nu yapabilmek için yolu belediye sınırından çıkarıp, 'turistik yola' dönüştürdüklerini, bunu yaparken yoldan çok mevzuatla uğraştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"15 Mayıs 2011 tarihinde seçimler öncesi milletvekilleri ile birlikte Türkiye’nin en büyük limanı olacak Kuzey Ege Konteyner Limanı’nın temel atma töreni ardından Dikili’ye geldik. Vatandaş, 'Gelenler hep söz verdi, gitti. Ne sözler tutuldu ne giden yerine geldi’ dedi. Salihler Köyü altında 25 bin civarında yerleşim merkezi var. 'Gelin oradaki sitelerin yolunu bir görün' dediler. 30 yıl geçmiş neden yapılmamı? Yol, belediyenin sorumluluğunda olduğu için yapılmamış. Belediye yapmayınca bunun cezasını vatandaş mı çekece? Vatandaş belediye başkanını neden seçiyor, işini görsün hizmetini yapsın hayatını kolaylaştırsın diye seçiyor. Yapmıyor, yapamıyor, mazeret üretiyor ama mutlaka yapılması lazım. 11 yıldır mazeret hiç üretmedik, hep iş ürettik. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Binlerce kilometrelik bölünmüş yol yapmışız, Salihleraltı’nda 14 kilometrelik yolun altında mı kalacağı? Belediye sınırından çıkarıp turistik yol ilan ettik. Yolu yapmaktan daha fazla mevzuatıyla uğraştık. Türkiye’deki işlerin nasıl yapıldığını göstermek için söylüyorum. İş yapmaya gönlünüz yoksa mazeret çok. Ama iş yapmak istiyorsanız her türlü mazereti engeli ortadan kaldırır, sonuca ulaşırsınız. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanlardan olmadık. Bir arpa bolu laf edip, kilometrelerce yol yaptık. 100 bin insan yaşıyor yol yok. Zahmet çekmek için mi geliyor bu insanlar buraya. Bunu görmek lazım. Dikili Devlet Hastanesi’ni 50 yatağa çıkarıyoruz. 12 derslikli ilkokul yapacağız."

"YILDIRIM'DAN 'BABA' ÇIKIŞ " HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


"SAHİLLERİ HALKA KAPATACAKMIŞIZ"

Bakan Yıldırım, “AK Parti yerel seçimi kazanınca sahil belediyeleri alınca sahilleri halka kapatıp denize girmeyi yasaklayacakmış. 'Mış mış mış.' İş yapmayan; dedikodu yapar. İş yapmayan; iftira atar. 10 yılda yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. Bizim ihtiyacımız olan birliğimiz beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası