Ege Postası
Geri

Bakanlık'tan kıyı operasyonu: Şifne'de yatırımcının önü açıldı

İzmir'in parlayan yıldızı Çeşme'nin termal turizm ile ön plana çıkan bölgelerinden Şifne'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yöreyi yakından ilgilendiren oldukça kritik bir plan hamlesi geldi. İlçe belediyesi ile yürütülen ortak çalışma sonrasında Şifne Mevkii için kıyı kenar çizgisinde yeni düzenlemeye giden bakanlık, belediyeye ait otelin de arasında yer aldığı SİT alanları ile çevrili kıyı kesiminde turizmin önünü açtı. Şifne'de yatırımcının önü açıldı
Bakanlık'tan kıyı operasyonu: Şifne'de yatırımcının önü açıldı
Haberler / İzmir
18 Ağustos 2015 Salı 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de yatırımcıların gözdesi haline gelen bölgeler arasında yer alan Çeşme'de Şifne'nin geleceğini yakından ilgilendiren yeni düzenleme turizm camiasında doping etkisi yarattı. Yürürlükteki kıyı kenar mevzuatı çerçevesinde gerçekleştirilen revizyonla birlikte 29 kilometre sahil bandına sahip ilçenin kaplıcaları ve sıcak su kaynakları ile ünlü Şifne Koyu'nda yapılacak kapsamlı imar değişikliğinin önü açıldı.



MARİNA VE OTEL YATIRIMLARININ ÖNÜ AÇILDI

Çeşme Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler neticesinde beklenen değişiklik kararı da hayata geçirildi. İmar planlarında Şifne'nin büyük bölümünde işli olmayan kıyı çizgisi yeniden belirlenerek eksikler giderildi. Bu değişiklikle birlikte kıyı gerisindeki bölgelerde yapılacak yeni imar çalışmasının önündeki engeller de kalkmış oldu. Söz konusu düzenleme Çeşme Belediyesi tarafından askıya çıkartılırken, Ulaştırma Bakanlığı'nın yat limanı projesi ve yeni turizm tesislerine yönelik yatırımların da önü açıldı.

DALGIÇ: YARIMADA TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR HAMLE

Bölgeyle ilgili planlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini müjdeleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Eksikliğin giderilmesinde bakanlık da önemli katkılar koydu. Burada söz konusu kıyının doğuya bakan arka bölgesi ikinci derece doğal SİT alanıydı. Üç adet restoran, eski pansiyonlar ve belediyeye ait Şifne Termal Otel bulunuyor. Mülkiyeti bize ait olan başka alanlar da var. Önemli bir turizm alanı. Burada yapılacak turizm yatırımları için hazırladığımız oldukça önemli imar planları vardı. Bir de bakanlığın yine bu noktada bir marina projesi vardı. Bu çalışma söz konusu yatırımların hızlanması için atılmış önemli bir adımdır" şeklinde.

BÖLGEDEKİ YATAK KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKACAK

Planların uygulamaya geçtiği zamanda vatandaşların ve yatırımcının da önünü açacaklarını kaydeden Başkan Dalgıç, "Göreve geldiğimizde Çeşme'ye 9 bin yatak ilave sözümüz vardı. Bugüne kadar bin 102 yatağa inşaat ruhsatı verdik. Yıl sonuna kadar bu rakam iki bini geçecek ve Çeşme turizmi gelişecek. Az olan konaklama kapasitemizi de dört yıl içerisinde iki katına çıkarmayı düşünüyoruz. Vardığımız nokta itibarı ile bu hedefi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Çeşme'de her şey çok daha güzel olacak ve sahillerimiz de dünyaya örnek teşkil edecek" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası