Ege Postası
Geri

İZSU skandalında son perde; Tutuklu sayısı 5'e yükseldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) Menderes ilçesine bağlı Görece’deki deposundan, 25 tır dolusu eski ve yeni malzemenin usulsüz olarak hurdacılara satılması ile başlayan hurda krizinde tutuklu sayısı beşe yükseldi. İZSU skandalında son perde;
İZSU skandalında son perde; Tutuklu sayısı 5'e yükseldi
Haberler / İzmir
18 Ağustos 2015 Salı 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta içerisinde İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde 25 tır dolusu hurdaya ayrılan ve yeni malzemenin de aralarında yer aldığı 300 ton malzemenin ortadan kaybolması ile başlayan krizde yine flaş bir gelişme yaşandı. Bir hurda firması çalışanı ile üç İZSU personelinin tutuklandığı skandal sonrasında firar eden ve hakkında gözaltı kararı bulunan bir İZSU görevlisi daha tutuklandı.

TOPLAM 4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada İZSU’ya ait Menderes Görece’deki depodan eski ve yeni malzemelerin usulsüz olarak Aliağa İlçesi’ndeki bir hurda firmasına satıldığını tespit etmiş gelişmelerle birlikte düzenlenen operasyonda toplam dört kişi tutuklanmıştı. Yapılan baskında, satılan 25 tır dolusu malzeme ele geçirilirken, toplam 4 İZSU çalışanı ve hurda firmasının yetkilisi gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgusu ardından bir kişi serbest kalırken, diğer 4 şüpheli ise zimmet, görevi ihmal, güveni kötüye kullanma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



25 TIR MALZEME HURDACILARA SATILIYORDU

Tutuklanan İZSU çalışanları S.E., S.A. ve İ.E. ile hurda firmasının yetkilisi M.G. haricinde suçla ilgili aranan bir kurum çalışanı daha emniyet birimlerince yakalanarak tutuklandı. Kuruma ait depodan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKE) gönderilmek üzere sevk edilen ancak hurdacılara satıldığı esnada yapılan baskın neticesinde başlayan operasyonda son gelişmelerle birlikte toplam tutuklu sayısı da 5'e yükseldi. Emniyet incelemesinde kurum tarafından tutulması gereken envanter kayıtlarında eksiklik tespit edilirken, hurdaya çıkartılan eski su boruları, su sayaçları ve çeşitli malzemelerin yanı sıra yeni ve kullanılmamış malzemelerin de aralarında yer aldığı toplam 300 ton malzemeden 150 tonu kuruma iade edilmişti. Yaşanan kriz İZSU'da şok etkisi yaratırken, emniyetin yürüttüğü soruşturmanın haricinde kurum içinde başlatılan incelemelerin de sürdüğü öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası