Ege Postası
Geri

Bakanlık’tan Urla’ya sit kararı: 1’inci derece arkeolojik alan

Urla Yağcılar Köyü Köyalatı mevkii sınırları içerisinde yer alan, alan 1’inci derece arkeolojik SİT bölgesi ilan edildi. 1915 yılında 1’inci derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edilen bölge 1’inci ve 3’üncü derece SİT alanı olarak bakanlık tarafından tekrar güncellendi.
Bakanlık’tan Urla’ya sit kararı: 1’inci derece arkeolojik alan
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2023 Perşembe 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kültür Truzim Bakanlığı İzmir 1’inci Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Urla Yağcılar Köyü Köyalatı mevkii sınırları içerisinde yer alan alan 1’inci derece arkeolojik SİT bölgesi ilan edildi. Karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Alınan karar doğrultusunda 1915 yılında 1’inci derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edilen bölge 1’inci ve 3’üncü derece SİT alanı olarak bakanlık tarafından tekrar güncellendi.

Söz konusu alanda Müze Müdürlüğü denetiminde sondaj kazısı yapılabileceğine, tarımsal faaliyetlerinin sürdürülebileceğine izin verilirken taş, kum, sanayi atığı ve çöp gibi malzemelerin dökülmemesine karar verildi.

Bakanlığın söz konusu alan için vermiş olduğu karar şu şekilde;

İzmir İli, Urla İlçesi, Yağcılar Mahallesi, Köyaltı Mevkii'nde İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 06.10.1995 gün ve 5932 sayılı kararı ile belirlenen 1. derece arkeolojik sit alanında, Kurulumuz üyelerince yapılan incelemelerde Değirmentepe olarak isimlendirilen tepenin gerek yüzey buluntuları, gerekse topografik yapısı nedeniyle höyük özelliği göstermediği, olasılıkla ufak bir yerleşim alanı olabileceği anlaşıldığından kararımız eki harita ve koordinat listesinde gösterildiği şekliyle tepenin 1. derece arkeolojik sit alanı olarak, tepenin çevresinde düşük yoğunluklu yüzey buluntusu veren alanın ise 3. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmesine; karar eki tescil fişinin uygun olduğuna; 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanı sınırı içinde kalan taşınmazların tapu kaydına ilgili şerhlerin konulmasına karar verildi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası