Ege Postası
Geri

Bakanlıktan dev hamle: 8 ilçede 228 milyonluk satış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’de 8 ilçede toplamda 47 taşınmazı açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Aralarında denize sıfır arazilerinde bulunduğu taşınmazların satışlarının gerçekleşmesi halinde bakanlığın kasasına 228 milyon 574 bin lira girmesi bekleniyor.
Bakanlıktan dev hamle: 8 ilçede 228 milyonluk satış
Haberler / İzmir
4 Eylül 2021 Cumartesi 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandeminin ekonomik etkileri nedeniyle devlet kurumları ve belediyelerin yaptığı taşınmaz satışları eleştirilirken bir satış ilanı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dan geldi.  Bakanlık, İzmir’in Aliağa, Bayındır, Bornova, Çeşme, Dikili, Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde toplamda 47 adet taşınmazı satma kararı aldı. 

Aralarında denize sıfır alanların da bulunduğu taşınmazların niteliği ise konut alanı, sanayi alanı, turizm alanı olarak belirtildi. Açık artırma usulü satılacak taşınmazların satış bedelleri ise fiyatları 308 bin lira ile 37 milyon 80 bin lira arasında değişiyor. olarak belirlendi.

Aliağa Aşağışakran'da 5, Bayındır Canlı'da 4, Bornova Kazimdirik'de 2, Çeşme Germiyan'da 4, Reisdere'de 23, Dikili Çandarlı'da 1,Menderes Özdere'de 1,Seferihisar Doğanbey'de 2,Gaziemir Sakarya'da 5 adet taşınmazın belirlenen fiyat üzerinden satabilmesi halinde, bakanlığın kasasına 228 milyon 574 bin lira girmesi bekleniyor.

Vadeli ve KDV’den muaf olan taşınmaz satışları, 16 Eylül saat 10:30’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konferans Salonu Mustafa Kemal Mahallesi Çankaya Ankara ve Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Ergene Mahallesi Bornova belirlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası