Ege Postası
Geri

Bakım merkezinden sevgi merkezine

“Bir kent her şeyiyle vardır. İnsanıyla, mimarisiyle, tarihiyle, bitkisiyle, sokaklarda gezinen sevimli dostlarıyla…”
Bakım merkezinden sevgi merkezine
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2012 Pazartesi 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi sevimli dostlara sahip çıkıyor. Bir telefon kadar yakın olan Hayvan Bakım Merkezi, yaşamlarını kent sokaklarında sürdüren kedi ve köpeklerin sevgi merkezi oldu. Her gün muhtaç gözlerle insanları izleyen, biraz su, biraz yiyecek verildiğinde mutluluklarını kaygısızca gösteren sokak hayvanları, Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi ile koruma altına alındı. Sadece kediler ve köpekler değil, kimi zaman bacağı kırılmış bir karga, kimi zaman aç kalmış bir baykuş veya yolunu kaybetmiş bir deniz kaplumbağasına da sahip çıkan merkez, Konak sınırlarındaki sahipsiz hayvanların güvenli evi oldu.

Duyarlı vatandaşların da işbirliğinde sevgiye, ilgiye ve bakıma muhtaç hayvanları kucaklayan merkez, hayvan ambulansı ile sokaktan aldığı sevimli dostların aşılama ve tedavilerini sürdürüyor. Her ay 500’ün üstünde hayvanın tedavisini üstlenen Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, kuduz aşısı başta olmak üzere aşılama, işaretleme, kısırlaştırma ve diğer ameliyatları gerçekleştiriyor. Duyarlı vatandaşlar ise diledikleri zaman merkezi ziyaret edip, evcil hayvan sahibi olabiliyor.

 

Tartan: İzmir’i sevmek, bu kenti her şeyiyle kucaklamak demek

Türkiye’nin ilk hayvan nakil aracını hizmete sunarak öncü olduklarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hayvan Bakım Merkezi’nin yeni bir nakil aracı ve daha donanımlı ekipmanla hizmete devam edeceğini müjdeledi ve şunları söyledi:

“Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, çağdaş kent yaşamında olması gereken hizmetlerden sadece biri. Bir kent her şeyiyle vardır. İnsanıyla, mimarisiyle, tarihiyle, bitkisiyle, sokaklarda gezinen sevimli dostlarıyla… İzmir’i sevmek, bu kenti her şeyiyle kucaklamak demek. Sokak hayvanları da her kentin olduğu gibi İzmir’in de gerçeği. Hayvan Bakım Merkezi’mizde uzman veterinerlerimiz, hijyenik koşullarda, sokak hayvanlarına gerekli operasyonları gerçekleştiriyor; onları tedavi ederken sadece ilaç değil sevgi de veriyor. Hayvanlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarından da olumlu tepkiler aldığımız merkezimiz, kent yaşamında birçok tehlikeyle karşılaşan sevimli dostlarımızın güvencesi oluyor”

 

Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, sokak kedilerini ücretsiz kısırlaştırıyor. Randevu için telefon:   459 40 11

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası