Ege Postası
Geri

Tiyatro oyununda Tatı'dan halka sesleniş

Sanata ve sanatçıya verdiği değer ile bilinen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Konak Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen "Yıl 2033" adlı canlı tiyatro oyunda Cumhurbaşkanı rolünde yer alarak katılımcıların beğenisini topladı.
Tiyatro oyununda Tatı'dan halka sesleniş
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Eylül 2012 Pazar 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- M. Çağlar İşgören'in yazdığı "Yıl 2033" adlı tiyatro oyunun da sinevizyondan bağlanan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı dönemin Cumhuriyet Başkanını canlandırarak ulusa sesleniş konuşması yaptı. Katılıtımcılardan büyük alkış toplayan sinevizyon gösterimin de Tatı Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı değerler ölçüsünde yaşamanın önemini  vurguladı.

  Tiyatro severlerin tıklım tıklım salonu doldurduğu "Yıl 2033" adlı oyun da 2010 yılında çıkan savaşta Türkiye'nin geldiği durum anlatılmakta. 2033 yılının Türkiye'sin de savaş sonrası ülkenin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri sayesinde gelinen nokta apaçık sergilenmekte. Ata'nın ilke ve inkilaplarına sadık bir Başbakan sayesinde halkını bir arada dayanışma içinde tuturak bölünüp parçalanmaya izin vermemeye çalışması izleyilerden büyük alkış topladı.  Oyunda Cumhurbaşkanını canladıran Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, sinevizyon gösterimi ile Yıl 2033'e renk katarken oyun sonrası yaptığı konuşma ile de Tatı büyük beğeni topladı. Yaklaşık iki saat süren tiyatro oyunu sonrası oyunun yazarı M. Çağlar İşgören'i sergiledikleri oyun için kutlayan Başkan Ercan Tatı, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerini ve ona olan özlemi yazdığı oyun ile gözler önüne serildiğini dile getirdi. Tatı, " Tek ışığımız var oda Cumhuriyetimizin bize sağladığı ışıktır. Tek yolumuz var oda Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün gösterdiği yoldur. Bu ışık ve yola sahip olduğumuz sürece hiç kimse, hiç birşeyden korkmasın. Bizler gücümü Mustafa Kemal'imiz den alıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası