Ege Postası
Geri

Kadın Müzesi’ne kadın eli…

Türkiye’nin ilk kadın müzesi olmaya aday tarihi binada kadın restoratörler işbaşı yaptı…
Kadın Müzesi’ne kadın eli…
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2012 Cuma 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Kadın dostu Konak Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını başlattığı Kadın Müzesi’ni eğitimli kadın restoratörlere teslim etti. Kadın Müzesi olacak bina, üniversitelerin restorasyon bölümünden mezun genç kadınların sihirli dokunuşlarıyla ikinci yaşamına kavuşacak.

Konak Belediyesi’nin İzmir’e kazandıracağı dördüncü butik müze olan Kadın Müzesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Basmane semtinde yer alan tarihi binada gerçekleştirilen söküm işlemlerinin ardından restorasyona başlandı. Tarihi yapısına uygun olarak yenilenen binada çalışan kadın restoratörler iş başı yaptı. Aslına uygun yapılan binada kapıların, pencerelerin kat kat olan boyalarını söken kadın restoratörler, gül motifleriyle bezeli tavan işlemeleri üzerinde titizlikle çalışıyorlar.

Her biri üniversite mezunu olan kadın restoratörler, özen gerektiren yenileme işlemini gerçekleştiriyorlar. Afyon Kocatepe Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nden mezun olan Merve Uluğ, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü mezunu Elif Han ve 9 Eylül Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nden mezun olan Ayten Karadağ Kadın Müzesi’ndeki yenileme çalışmaları sürdürüyor. Eskiye ikinci yaşam sağlamanın önemini vurgulayan kadın restoratörler, çalıştıkları tarihi binanın Kadın Müzesi olarak hizmet vereceği için gururlu olduklarını dile getirdiler.

Kadınlara ait bir  müzeyi, kadınlara yakışır hale getirmek amacıyla yine kadınlara teslim ettiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Kadın müzesine kadın eli değdi. Emeğiyle, yeteneğiyle ön plana çıkan kadınlarımız, Basmane semtinde yer alan Kadın Müzesi’nde görev yapıyor. 3 restoratör arkadaşımız titizlikle, en küçük ayrıntıyı atlamadan yenileme çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Binada bulunan pencereler, kapılar ve motifler restoratör arkadaşlarımızın elinde yeniden hayat bulacaklar” dedi.

Kadın Müzesi’nin restorasyonun tamamlanmasının kısa süre sonra açılacağını müjdeleyen Başkan Tartan, müzenin Türk kadınının haklar mücadelesini, kadın önderlerin çalışmalarını, kent ve kırsalda kadınların yaşam mücadelelerini ve tarihte iz bırakan kadın kahramanların yaşam öykülerini ortaya koyan obje ve görsel malzemelerle geçmişe ve geleceğe ışık tutacağını belirtti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası