Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'ye mini Kordon

Güzelbahçe sahilindeki yürüyüş yoluna eklenen bir kilometrelik yeni bölüm tamamlandı, mini bir Kordonboyu yaratılmış oldu.
Güzelbahçe'ye mini Kordon
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2012 Pazartesi 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR -Güzelbahçe'de Yemişçi Durağı'ndan 1. Liman'a kadar yapılan 'Mini Kordonboyu' tamamlandı.

Yemişçi Durağı'ndan Vapur İskelesi'ne kadar yaklaşık 400 metresi dört metre genişliğinde yapılan yürüyüş yolundaki çalışmaların ardından Vapur İskelesi'nin bitişiğindeki Alibey Deresi' çevresinde rekreasyon çalışması yapıldı, ilçe yeni bir park kazandı. Ahşap köprü ile Alibey Deresi'nin üzerinden geçen yürüyüş yolu 1. Liman'a kadar uzatıldı. Yol boyunca oturma bankları, çöp kutuları konuldu, palmiye ağaçları dikildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçe kıyı şeridinde yer yer özel mülkiyet olduğu ve kamulaştırma sıkıntısı yaşandığı için Ahmet Piriştina Rekreasyon alanını içine alan kıyı şeridindeki sahil bandında yürüyüş güzergahını uzatmak için dolgu yapılan bölümleri yeniden düzenlemeye başladık. İlk etapta 400 metre uzunlukta Yemişçi Durağı'ndan İskele'ye ve daha sonra İskele'den de 1. Liman'a kadar olan 600 metrelik bölümü yayaların rahatlıkla yürüyüş yapabilmeleri için hazırladık. Yürüyüş yoluna tamamen kilit parke taş döşendi, kenarlara bordür konuldu. Oturma bankları ve çöp kutuları yerleştirildi. Büyük boy palmiye ağaçları dikildi. Aydınlatma direklerini koyuyoruz. Böylece 1. Liman'dan itibaren bir kilometrelik yürüyüş yolu tamamlandıktan sonra mini bir kordon yaratılmış olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası