Ege Postası
Geri

Balçova Kadınları tek yürek oldu

Balçova Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle etkinliğe katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, salonu dolduran kadınlara “Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarından vazgeçecek misiniz'” diye sordu yüzyıllardır Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yaklaşık 2 bin kadın katıldı.
Balçova Kadınları tek yürek oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2013 Perşembe 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Balçova Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Nedeniyle Balçova Termal Otel’de bir söyleşi düzenledi. Yaklaşık 2 bin kadının doldurduğu Kardelen Salonu’ndaki söyleşiye konuk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bir olayda emeği olanların söz hakkının da olacağını ifade ederek “Ülkemizdeki kadınların bağımsızlığımızın kazanıldığı Kurtuluş Savaşı’ndan bu güne kadar çok emek sarfetti. Cumhuriyet’te kadına biz bu ülkeyi birlikte kurtardık senin de söz hakkın var diyerek Kadın’a haklarını teslim etti. Sosyal ve siyasal hayatta, ekonomide kadınlar söz hakkı sahibi oldu. Ancak şimdi işsizlik rakamlarında bile kadının ismi geçmiyor, kadını bir kuluçka makinası gibi gören bir zihniyet var. Biz bu zihniyete karşı çıkıyoruz. Biz kadın ve erkeği bir elmanın iki yarısı olarak görüyoruz. Kadın olmadan toplumun ileri gidemeyeceğini buradan haykırıyoruz. Kadınlar hayatın her alanında söz sahibi olmalı. Bunu birilerinin vermesini, al bu senin hakkın demesini beklemeyin. Haklarınızı söke söke alın” diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise kadın hakları mücadelesinin aynı zamanda insan olabilme mücadelesi olduğunu ifade ederek “Atatürk, 'Bir toplumun yarısı zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının yükselmesi mümkün müdür'' demiş. Biz her erkekten Atatürk’ün kadına verdiği değeri göstermesini istiyoruz. İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Sağ kanadı erkekler sol kanadı kadınlar. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Bize 'eksik etek' dediler. Bu erkek dilini değiştirmek de bizim görevimiz. Kadınca bir duruşun ne olabileceğini, kindarlığa karşı sevginin nasıl örgütlenebileceğini göstermek de bizim işimiz. Birilerine yoldaşlığı hatırlamak da bizim işimiz. Kuyruğu dik tutacağız, vazgeçmeyeceğiz. Bu topraklar bizim, sahip çıkacağız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin’de salondaki kadınların birlikteliğine vurgu yaparak “İzmir Kadını haklarını aramak için her zaman birlik içinde mücadele etmiştir. Bundan sonra da bir olarak güçlü olarak bu mücadelesine devam edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Çalkaya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’a plaket ve Semtevleri’nde kurs gören kadınların yaptığı el işi ürünlerden verdi. Program Balçova Belediyesi EFEM Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ve Fasl-ı Şahane grubunun verdiği mini konser ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası