Ege Postası
Geri

Çiğli Belediyesi ''sevgi''ye temel attı

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Küçük Çiğli Sevgi Yolu’nun temel atma töreninde içini döktü. Başkan Solak, “Siyasetle ilgili çok şey var anlatmak istediğim. Ama benim mikrofonda söyleyeceklerim yerine etrafınıza bakın. 100 tane yeni araç almışız, size hizmet ediyor. Şantiyelerimiz, spor tesislerimizi yapıyoruz. 1 yıl içinde 4-5 tane projemizin teslim edildiğini, açıldığını göreceksiniz” dedi…
Çiğli Belediyesi ''sevgi''ye temel attı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Mart 2013 Çarşamba 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Küçük Çiğli’nin çehresini değişterecek Sevgi Yolu için düğmeye basan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, temel atma töreninde gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Törene katılan vatandaşlara hitap eden Başkan Solak “Sizlerden özellikle rica ediyorum. O gün bu toplantıya katılsınlar. Eteklerindeki ne varsa döksünler. Ne konuşmak istiyorlarsa yüzüme konuşsunlar. Ben de yaptıklarımı ve yapamadıklarımı anlatayım hepinize. İnsan konuşa konuşa anlaşır. Konuşmazsak olmaz” hatırlatmasında bulunarak “Bu proje burası için şart. Aziz Başkanla görüştüm yoğun bir programı var bu geçit meseleleri ile ilgili bize randevu verecek. Bekliyorum. Randevu vermediği zaman onun yakasına yapışacak halim yok. Ben Aziz Başkanla kavga edecek halim yok. Kavga etmek de istemiyorum zaten. Şimdi ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Bey ile kavga edersem siz doğru bulur musunu? O zaman empati yapacağız ve güzel olan şeyleri tespit edeceğiz. Sizden o gün burada bu projenin tanıtımında destek sabır ve anlayış bekliyorum. Bir insanın gücü 100 kiloya yetiyorsa 100 kiloyu kaldıracak. 500 kiloluk isterseniz o yük kalkmaz. Bu kiloyu kaldırmasını istemek de iyi niyetle örtüşmez. Bu yapacağız hizmetin biliyorum ki 1-2 ay burada sıkıntısını çekeceksiniz. İster İstemez ayağımız toprağa çamura değecek ama bu proje tamamlandığında sizle bu projenin varlığından dolayı gurur duyacaksınız. Parmakla gösterilen bir sokak olacak. Esnafımıza da hareket gelecek” diye konuştu.



ÇEVRENİZE BAKIN HİZMETİ GÖRECEKSİNİZ

“Siyasetle ilgili çok şey var anlatmak istediğim. Ama benim mikrofonda söyleyeceklerim yerine etrafınıza bakın” çağrısında bulunan Başkan Solak “100 tane yeni araç almışız, size hizmet ediyor. Şantiyelerimiz, spor tesislerimizi yapıyoruz. 1 yıl içinde 4-5 tane projemizin teslim edildiğini açıldığı göreceksiniz. 2 torba çimento alamayan Çiğli Belediyesinden, on binlerce metre küp beton dökerek belediyeye nasıl ulaştığımızı göreceksiniz. 18 ay maaş veremeyen ilçe belediyesinden alacağa olmayan belediyeye nasıl ulaştığımızı göreceksiniz. İzmir’de Çiğli’nin parlayan bir yıldız olduğunu etrafınıza bakınca göreceksiniz. 2-3 yıl içerisinde Üniversitemizin Çiğli’ye neler kattığını göreceksiniz.” Dedi.

ARI GİBİ ÇALIŞAN BİR BELEDİYE
“İlk defa el ele kol kola bir çalışma sergileyen Çiğli yönetimini göreceksiniz. İlçe başkanı ile beraber ortak çalışan. Bu çalışmaların Çiğli’ye çok değer kattığını göreceksiniz. Kim ne söylerse söylesin bizi bağlamaz. Söz verdiğimiz her şeyi yapacağız” diye konuşan Başkan Solak “Bu projenin Çiğli’ye hayırlı olmasını ve bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu gibi yolların her mahalleye en az 1-2 tane yapılmasını istiyorum. Yeni gelişmekte olan bir ilçe olduğumuz için eksiklikler olduğunu biliyorum. Bunların hepsinin tamamlanması için çalışmalar yapıyoruz. Etrafınıza baktığınızda arı gibi karınca gibi çalışan bir Çiğli Belediyesi göreceksiniz. Siyasi kavgaya meyleden ve onlardan çıkarı olanlar vardı. Bunların hepsini geride bıraktık. Çiğli Belediyesi’nin sorumluluk alanları olan yerlerde işler üretmeye başladık. Tabii ki sıkıntılar var. Bu bölünme ile ilgili bu proje ile ilgili sıkıntılar var. Projeyi zamanında yapanlar zamanında alt geçitleri üst geçitleri düşünmediği için sıkıntılar var. Ama bu sorumluluk sadece Büyükşehir’in değil. Ulaştırma bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi. Bu alan da, bu yol da TCDD’nin. Üstündeki çalışmayı yapan Büyükşehir belediyesi. Dolayısıyla bu arazinin sahibi olan TCDD bir taraftan bu işin maddi kısmını Büyükşehir’in üzerine yüklerken, öbür taraftan da siyasi sıkıntılarını CHP’li Büyükşehir’in üzerine yıkmaya gayret etti ve insanlarımızı böyle bir algıya yöneltti. Bir çok yerde bir TCDD’den bu alanları istedik. Dedik ki burası mezbelelik, burayı düzeltelim. Maalesef vermiyorlar. Bırakın vermeyi, üzerine bir düzenleme yapmamıza bile izin vermiyorlar. Ondan sonra bizim büyüklerimiz, Çiğlililer, CHP’ye gönül vermiş insanlar bile bunun sorumluluğunu İlçe belediyesi ve büyükşehir zannediyor. Bunun altında bir art niyet aramıyorum. Tabii ki bizim insanlarımızda art niyet görmüyorum. Ancak ortada AK Partinin oynadığı oyuna gelenler görüyorum. Artık biz bunları bırakalım. Yapamayacağım şeyleri benden istemeyin. Yapamayacağım şeyler için size söz de veremem. Sizi aldatamam. Ama gücüm yeten, İlçe belediyemizin yetkisi alanında olan, gücü alanında olan şeyler için söz verdiğimde yaparım.
Elbette ki her siyasi partinin içinde belediye başkanlığı aday adayları da olacaktır. Ama biz sonuçta CHP’nin mensuplarıyız. Birbirimizi yıpratmanın, saldırmanın, kimseye faydası yok.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası