Ege Postası
Geri

Balçova’dan Çanakkale çıkarması

Bağımsızlık Tarihimizi yeni nesillere anlatmak için 10 yılda 10 bin kişiyi Çanakkale Şehitliği’ne götüren Balçova Belediyesi, Mayıs Ayı’nda bin 500 kişi ile Gelibolu’ya çıkarma yapacak.
Balçova’dan Çanakkale çıkarması
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Nisan 2015 Çarşamba 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balçova Belediyesi’nin öğrencilerin Ulusal Bağımsızlık Savaşımızı kazandığımız mekânları yerinde görmeleri amacıyla gerçekleştirdiği Çanakkale Gezisi bu yıl farklı bir konseptte gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile gerçekleştirilen ve vatandaşların da katıldığı geziler, bu yıl okul aile birlikleri ile birlikte yapılacak. Balçova’daki ilköğretim okullarında öğrenim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin velileri ile katılabileceği geziye dışarıdan katılım olmayacak. “Nesilden Nesile Çanakkale”, “Bağımsızlık Mücadelesini ve Kardeşliği Unutturmayacağız” temalı geziye yaklaşık 750 öğrenci velileri ile birlikte katılacak.
 


Her otobüste bir rehberin anlatımı Çanakkale Abidesi, Kabatepe Müzesi, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Seyit Onbaşı Anıtı’nı ve bataryaları gezecek olan Balçova Kafilesi sabah, öğlen ve akşam yemeklerini de Çanakkale’de yiyecek. Göreve geldiklerinde Balçova’daki çocukları Çanakkale’ye ve Anıtkabir’e götürmeye başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır çocuklarımıza Bağımsızlık Tarihimizi, bu tarihi yazmamızı sağlayan kardeşlik ruhumuzu ve Bağımsızlık Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatıyoruz. Ülkemizin çok tehlikeli bir süreçten geçtiği bu günlerde Özellikle Atatürk’ü ve O’nun önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyet’i nesilden nesile aktarmaya kararlıyız” diye konuştu.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası