Ege Postası
Geri

Balçova’nın afet gönüllüleri

Balçova Belediyesi bünyesinde kurulan ve afet zamanlarında yerel kurtarma faaliyetleri yapacak olan Mahalle Afet Gönüllüleri, yeni katılımlarla büyüyor. Yeni gönüllüler tatbikatlarda uygulamalı eğitim alarak olası bir afette yapmaları gerekenleri öğrendiler.
Balçova’nın afet gönüllüleri
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2015 Çarşamba 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Balçova Belediyesi’nin 2006 yılında kurduğu Mahalle Afet Gönüllüleri, afetlere hazırlıklı olmak için tatbikatlarına ve yeni üye alımlarına devam ediyor. 9 yılda 500 gönüllünün eğitim aldığı proje kapsamında son olarak 90 Balçovalı daha afet gönüllüsü oldu. AFAD, Kızılay, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) tarafından desteklenen proje ile gönüllüler olası bir afet anında yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi. Yaşları 20 ile 50 arasında değişen 90 Balçovalı 1 ay boyunca gördüğü eğitimin ana konuların başında yardım gelene kadar afet bölgesinde ilk yardım ve koordinasyon sağlamak konuları oldu.



DERSLER 1 AY SÜRDÜ
Balçova Gönüllülerinin aldığı eğitim de afet öncesi, süresince ve sonrasında yapılacaklar, ilk yardım, solunum tıkanmaları, kanama ile şok anında ilk yardım, kırık ile çıkıklara müdahale, yanma, donmaya müdahale anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deprem simülasyonunda temel yangın önlemleri, söndürme dersleri verdi. AFAD alet ve ekipmanlarla acil durumlarda neler yapılması gerektiğini anlatırken, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ise telekominikasyon sistemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin deprem gibi afetler açısından riskli bir bölgede olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz bu gerçekten hareketle hazırlıklarımızı her zaman en üst seviyede tutuyoruz. İlçemizde 3 adet Acil Durum Konteyneri hazırladık. İçinde tüm alet ve ekipmanlar hazır olarak bulunuyor. Afet anında nerede bu devlet, nerede bu millet demekle olmuyor. Her vatandaşımız gelip bu gönüllü sistemin içine girebilir" diye konuştu. Balçovalı Gönüllüler önümüzdeki günlerde yapılacak törenle birlikte sertifikalarını alacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası