Ege Postası
Geri

Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak

Buca Belediyesi örnek bir işbirliğine imza attı. AKUT ile imzalanan protokolle gönüllü Belediye çalışanlarından oluşacak ekip Arama Kurtarma eğitimi alacak.
Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2015 Salı 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Buca Belediyesi olası bir doğal afette hayat kurtaracak Arama Kurtarma Ekibi kurmak üzere ilk adımı attı. Arama Kurtarma Derneği AKUT ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokolle belediye çalışanlarından oluşacak ekip arama kurtarma eğitimi alacak. Bu anlamlı protokole Buca Belediyesi adına Belediye Başkanı Levent Piriştina, AKUT adına da Başkan Nasuh Mahruki imza attı.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahriki arasında imzalanan protokol ile belediye personelinden oluşan, afetlere hazırlıklı arama ve kurtarma için gerekli teknik bilgi ve donanım eğitimi almış bir ekip kurulacak. Belediye bünyesinde oluşturulacak ekip, AKUT gönüllüleri ve ekipleri ile birlikte, deprem sel-su baskını, heyelan, yangın ve göçük gibi olası doğal afetler ve kazalarda, vatandaşların yardımına koşarak, hayat kurtaracak.



‘NEREDE BİR CAN YANIYOR BİZ ORADA OLACAĞIZ’
Buca Gölet Tesisleri’nde, Gençlik Festivali öncesinde düzenlenen protokol imza törenine, AKUT İzmir Ekip Lideri Alper Özkarakaş, AKUT gönüllüleri ile belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli de katıldı. Başkan Piriştina örnek işbirliğinin müjdesini ilk olarak festivale katılan binlerce hemşerisine verdi. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Buca Belediyesi belki burada bulunan sizlerin ailenizi, yakınlarını kurtarmış, hiç görmediğimiz, hiç duymadığımız dünyanın öbür ucundaki insanların bile hayatını kurtarmış olan AKUT ile çok anlamlı bir anlaşmaya imza attı. Bundan sonra hiç duymak istemesek de, hiç olsun istemesek de, nerede bir facia, nerede bir üzüntü var, nerede bir can yanıyor, Buca Belediyesi ve AKUT orada olacak. Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak, insan kurtaracak” diye konuştu.
Mahruki de, Başkan Piriştina ve Buca Belediyesi ailesine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası