Ege Postası
Geri

Balıkesir Belediyesi elektrikli ve elektronik atıkları topluyor

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, elektronik atıkların, toplam genel atıklar içinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Belediye olarak elektronik atıkların toplanması uygulaması başlattıklarını belirten Öztozlu, "Bu cihazların...
Balıkesir Belediyesi elektrikli ve elektronik atıkları topluyor
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, elektronik atıkların, toplam genel atıklar içinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Belediye olarak elektronik atıkların toplanması uygulaması başlattıklarını belirten Öztozlu, "Bu cihazların bazıları baryum, berilyum, cıva ve kurşun gibi çevre ve insan sağlığını tehdit eden toksik maddeler içermektedir. Bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve benzeri insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. 10 gr. kurşun 25 bin ton toprağımızı kirletmekte, 200 bin litre suyumuzu ise kullanılamaz hale getirmektedir." dedi.

Balıkesir Belediyesi, geri dönüşüm uygulamaları kapsamında elektronik atıkların toplanması uygulaması başlattı. Şehrin çeşitli noktalarına koyulan kutulara, ömrünü doldurmuş elektronik atıklar atılabilecek. Ayrıca buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi büyük hacimli elektrikli ve elektronik aletleri, belediye ekipleri ücretsiz olarak evlerden alacak. Balıkesir'de ilk olan, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulamayla kullanım ömrünü tamamlamış olan elektrikli ve elektronik atıkların çevreye zararlarını ortadan kaldırmak, toplayıp ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırmak amaçlanıyor. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği uyarınca yürütülen çalışmalar kapsamında, şehrin çeşitli noktalarına elektronik atık toplama kutuları yerleştirildi. Vatandaşlar, kullanılmayan küçük elektronik aletlerini bu kutulara atabilecek. Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi büyük hacimdeki elektrikli ve elektronik aletleri içinse 444 40 10 numaralı telefonu arayarak, belediye tarafından ücretsiz alınmasını isteyebilecek.

Atık toplama kutularının bulunduğu yerler şunlar: Altıeylül Ortaokulu önü, Atatürk Parkı, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi önü, Çevre Eğitim Parkı, Engelsiz Yaşam Parkı, toplu taşıma merkezi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası