Ege Postası
Geri

“Barış ortamıyla yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkacak”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı K. Selda Tandoğan Demirel, “Barış ortamıyla birlikte yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkacaktır.” dedi.TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı...
“Barış ortamıyla yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkacak”
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı K. Selda Tandoğan Demirel, “Barış ortamıyla birlikte yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkacaktır.” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı görevine getirildikten sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir dizi ziyaretlerde bulunan K. Selda Tandoğan Demirel, barış ve kardeşlik sürecinin başlamasıyla girişimcilik kurslarının öneminin arttığını söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı ziyaretlerde girişimcilik kurslarının önemine değinen Demirel, “Çok verimli bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak bu tür projelere destek vermesi konusunda inancım biraz daha arttı. Bölgede Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarında kadın temcilerimiz oldukça az. Bu sayının artması bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için oldukça önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

“ADIYAMAN İÇİN TEŞVİK PAKETİNE İHTİYAÇ VAR”

Türkiye’nin yeni bir süreçten geçtiğini ifade eden K. Selda Tandoğan Demirel, “Barış ve kardeşlik sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi artık terörle, savaşla değil, yatırım merkezi olarak anılacak hale gelebilir. Bu sebeplerle TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu süreci önemsiyor ve destekliyoruz. Sermaye daima huzuru ve istikrarı sever. Bu sürecin arkasından çok ciddi yatırımlar yapılacağına inancım tam. Sanayicinin çok daha fazla yatırım yapma konusunda tereddüt duyduğu yerleri ziyaret etmek üzere bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Bu illerde bu sürece büyük bir inanç ve destek var. Hem yerelde hem de bölgede bu konuda tüm kamuoyunun barış ve kardeşlik sürecine destek olması konusunda insanları teşvik etmemiz gerekiyor. Adıyaman, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Kilis gibi illere yatırım yapılmasını istiyorsak gerekeni yapmalıyız. Bu konuda Gaziantep ve Şanlıurfa illeri oldukça şanslı olan iller arasında yer alıyor. Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’da hazır giyim noktasında Şanlıurfa Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla ataklar yapmaya başladı. Bu gibi olumlu gelişmelerle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki barış ortamıyla birlikte yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkacaktır. Çünkü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan illerde çok ciddi teşvikler var. Bu süreç içerisinde yatırımcılarımız bu illere yatırım yapacaktır. Özellikle Adıyaman için bir teşvik paketine ihtiyaç var. Adıyaman gibi küçük illerde turizm yatırımcıları için altyapı ve arsa ihtiyaçları için teşvike ihtiyaç var. ” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası