Ege Postası
Geri

'Turizmde dünyanın en fazla turist çeken altıncı ülkesiyiz'

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİT) Başkanı Ahmet Tok, ülkemizin yıllık 32 milyon turistle dünyanın en fazla ziyaretçi alan altıncı ülkesi konumunda bulunduğunu belirtti. Tok, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizmcilerin çalışmaları...
'Turizmde dünyanın en fazla turist çeken altıncı ülkesiyiz'
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 18:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİT) Başkanı Ahmet Tok, ülkemizin yıllık 32 milyon turistle dünyanın en fazla ziyaretçi alan altıncı ülkesi konumunda bulunduğunu belirtti. Tok, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizmcilerin çalışmaları ile son 10 yılda dünyanın en hızlı gelişen ülkesi haline geldiğimizi de ifade etti.
15-22 Nisan Turizm haftası dolayısıyla ülkemizin en önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerinden Nevşehir’in turistlik beldesi Göreme’de bulunan Açık Hava Müzesi’nde kutlama programı düzenlendi.
Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, KAPTİT Başkanı Ahmet Tok, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye başkanı Nuri Cingil, Emniyet Müdür Yardımcısı Seyit Ali Atik ile birlikte ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve turizmciler katıldı.
Törende konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizmin hoşgörü ve sevginin bir arada yoğrulduğu çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Turizmin içinde barındırdığı değerler itibarıyla insanları dili, dini, ırkı ne olursa olsun hoşgörü içerisinde birleştirdiğini ifade eden Cingil, turistlerin nasıl geldiğinin değil nasıl döndüklerinin önemli olduğunu vurguladı.
Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz ise turizmden 60 ayrı hizmet sektörünün faydalandığını belirterek, geçtiğimiz yıl ülkemize gelen 32 milyon turistin 29 milyar dolar döviz bıraktığını dile getirdi.
KAPTİT Başkanı Ahmet Tok da, 30 yıl önce sıfırdan başladıkları turizm sektöründe özellikle son 10 yılda büyük mesafeler kat ederek dünyanın en hızlı gelişen ülkesi konumuna yükseldiklerini belirtti.
Turizmde yaşanan başarı da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni pazarlara erişme adına uyguladığı reklamların etkili olduğunu belirten Tok, Bakanlığın yanında konaklama sektörünün duyarlılığı, yeni anlayışlar geliştirmesi, yerli ve yabancı tur operatörleri ve acentalarının çabaların da çok önemli rol oynadığını kaydetti.
Türkiye’nin son 10 yılda kültür turizminde de öne çıktığını belirten Tok “ yapılan duble yollar ve havalimanları, koruma bilincinin gelişmesi, tarihsel güzelliklerin gün yüzüne çıkarılması sonucunda deniz ve kum turizminin yanında kültür turizminde önemli ilerlemeler sağlandı. Kültür turizmi içerisindeyse Kapadokya bölgemiz ön plana çıktı. Yakın, orta, uzak ülkeler olan Balkanlar, Körfez ülkeleri, Hindistan, Çin gibi ülkelere ağırlık vermemiz gerekiyor. Bakanlıkla bu noktada ortak projeler üretmek istiyoruz” diye konuştu.
Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan ise çok önemli değerler barındıran Kapadokya’nın yurt içi ve yurt dışında daha etken tanıtılmasının gerekli olduğunu belirtti.
Ali Murat Kayhan, turizmin çeşitlendirilmesi, turistlerin kalış süresinin ve sayısının artırılması noktasında çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ile Hacıbektaş Semah ekibinin gösterileri programa katılanlarca beğeni ile izlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası