Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: ''Ahmet Kaya'ya yapılanları unutmayın''

Başbakan Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısından ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
Başbakan Erdoğan: ''Ahmet Kaya'ya yapılanları unutmayın''
Haberler / Politika
5 Mart 2013 Salı 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte o konuşmadan satır başları...

'KADINA KALKAN ELİ LANETLİYORUM'

Önümüzdeki cuma günü hem dünyada hem de Türkiye'de 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayacağız. Yarın Türk Metal İş sendikasının düzenleyeceği bir etkinlikte kadınlar gününü kutlayacağız. 8 Mart'ta ise inşallah Siirt'te olacağız. Bir yanda açılış yapacağız bir yandan da Siirt'teki hanım kardeşlerimizle bu önemli günü ele alacağız.
Kadına yönelik şiddeti,kadına kalkan eli şiddetle lanetlediğimizi bunu durdurmak için de her türlü tedbiri alacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyorum. Şiddetin her türlüsü kötüdür. Kadına ve çocuğa şiddet tahammül edilemeyecek bir kötülüktür. Kadına el kaldırmak, kadını katletmek, bazılarının töre adı altında ifade ettiği gibi kahramanlık değil insafsızlık vicdansızlıktır.
Kadına yönelik şiddet konusu başta muhalefet olmak üzere siyasi istismar aracı olarak kullanılıyor. Şiddet daha fazla duyarlılık gösterildiği için sanki şiddette bir artış varmış gibi gösteriliyor. Geçmişte hiç bir bilimsel istatistik tutulmamış.

'ARABESKTEN NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ''

Önceki gün Pazar sabahı saat 8.30 itibariyle çok değerli sanatçımızı sevgili Müslüm Gürses'i hakka uğurladık. Kendisine rahmet niyaz ediyorum. Müslüm Gürses sadece bir ses sanatçısı değildi. Gençliği derinden etkileyen bir sasnatçıydı. Sanatçının yanında bir itirazın bir sivil itirazın da unutulmaz önderiydi. Duyguların temsilcisiydi. Bakınız burada şu anektodu paylaşmak istiyorum. Merhum Aşık Veysel bir dönem sazıyla Sivas'a inememiş şehir merkezine giremediğini söylemiştir. Elindeki sazı elinden alan polisin sazı kırdığını ya da yaktığını söyler. Saz gerici bir müzik aleti olarak görülür. Görüldüğü yerde toplanması yakılması emri veriliyor. Bu CHP zihniyeti böyle bir şeydir. Halk müziği dahi yasaklanıyor. Türkiye'nin en büyük değerlerinden Itri de hafızlardan silinmek isteniyor. Ankara'da bir Itri konseri verilmesi planlanıyor. Ama daha plan aşamasındayken sözüm ona sanatçılar da devreye giriyorlar ve senfoni salonunda tek sesli müzik yapılamaz deniyor. Dönemin Kültür Bakanı görevden alınıyor. Devlet Konser salonunda Itri konseri icra edildi.
Hatta dönemin Kültür Bakanı bu niyetinden dolayı görevinden alınıyor. Bu anlamsız yasağı biz kaldırdık.

'AHMET KAYA'YA YAPILANLARI UNUTMAYIN'

İnsanların siyasi tercihlerine dini tercihlerine kılık kıyafetlerine müdahale edildiği kadar o duygularını nasıl ifade edileceğine de müdahale edildiler. Müslüm Gürses, Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur halkın diliyle müzik yaptılar. Yıllarca bu ülkede arebest müzik tartışması yapıldı hala yapılıyor. Bırakın ya onun da bir kitlesi var. Farklılıklar bizim zenginliğimiz niye rahatsız oluyorsunuz. Bu insanlar halkın içinden geldiler. Boyunları büküktü kalpleri kırıktı. Sazlarıyla sözleriyle baskıya çok güçlü bir şekilde isyan ettiler. Merhum Ahmet Kaya gurbette gözlerini yumdu. Seversin sevmezsin ayrı konu. Şivan Perver benzer bir tek tip baskı sonucu terör örgütünün baskıları yüzünden memleketine hasret yaşıyor. Ahmet Kaya'ya yapılanları unutmayın. O köşelerinde yazı yazanlar duayen geçinenler neler yaptılar. salondan zor kaçırıldı Ahmet Kaya. Ama aynı Ahmet Kaya beni Pınarhisar'a uğurlayan isimlerden birisidir. Çünkü o da aynı duyguların insanıydı. Belediye Başkanlığım döneminde kendisiyle olan diyaloğumuz çok farklıydı. Bu sanatçılar horlandılar aşağılandılar. Halkı olduğu kadar halkın sevdiği müzisyenleri aşağılamaya devam ettiler. Toplumu dayatma sevdası olanlar içinde var. Dinlersiniz dinlemezsiniz ama halkın tercihine saygı duymak tahammül etmek zorundasınız. Yine belediye başkanlığım zamanında kendisiyle görüşmelerim olmuştur. Kendisinin nasıl bir duygu insanı olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten yaptığı müzikte bunu görüyorsunuz. Müslüm Gürses'i eserleri olduğu kadar bu isyanıyla da hatırlayacağız. Tekrar kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

'DÖNÜN ÇAĞRISI YAPTIM'

Viyana'da Medeniyetler İttifakı forumuna katıldık ve ardından da Türkiyeli öğrencilerle bir araya geldik. O öğrencilerle Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya dizelerini paylaştık. Orada lisans ve lisans üstü eğitimlerini görüyorlar. Bir kısmı dönüyor bir kısmı da orada yaşamlarını sürdürüyor. Ben kendilerine Türkiye'ye dönün çağrısı yaptım. Artık Türkiye'de parya değilsiniz dedik.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası