Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: Ben kral değilim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda kendisine yönelik, ‘Başbakan’ın kralı Kasımpaşalı’ sloganı atılınca, “Ben Kral değilim, sadece milletimin oyu ile iktidara gelmiş bir Başbakan’ım. Hizmetkarınızım, efendiniz...
Başbakan Erdoğan: Ben kral değilim
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda kendisine yönelik, ‘Başbakan’ın kralı Kasımpaşalı’ sloganı atılınca, “Ben Kral değilim, sadece milletimin oyu ile iktidara gelmiş bir Başbakan’ım. Hizmetkarınızım, efendiniz değilim.” ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Okçular Tekkesi’nin açılışında yaptığı konuşmada Osmanlı’nın cihan devleti olduğunu söyledi. Osmanlı’nın kalpleri kazanmanın gayreti içinde olan bir devlet olduğunu anlatan Erdoğan, “Şunu herkesin bilmesini isterim ki, bizim kültürümüzde, kalem, kılıçtan keskin, hatta kılıcı kesebilen yegane araçtır. Kılıç, ok, ya da daha genel manada silah, kalplerin içini açamaz, gönüllerin kapısını aralayamaz. Ama kalem, kelam, yani söz, aşılmaz surları aşar, açılmaz kapıları açar, girilemez gönüllere girer. Bizim tarihimiz, kılıcın egemen olduğu bir tarih değil, kubbelerin, köprülerin, şadırvanların, kervansarayların, hanların, imaretlerin egemen olduğu bir tarihtir. Bizim kadim medeniyetimizde adalet her şeydir. Bizim kadim medeniyetimizde, insana, sadece ve sadece insan, sadece taşıdığı can nazarıyla bakılır.” diye konuştu.

'TERÖR MESELESİ ARTIK ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİ'

Yaradılanı yaradandan ötürü sevdiklerini dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Bizler, insanı hiçbir zaman, etnik kökeniyle, inancıyla, mezhebiyle değerlendirmedik, değerlendirmeyiz. Tarih boyunca nasıl insani değerleri yücelttiysek, nasıl insanı insan olduğu için sevdiysek, bugün de aynısını yapıyor, tüm dünyada insani değerleri, tüm dünyada barışı, dayanışmayı en güçlü şekilde savunuyoruz. Bölgesel meselelerde, küresel meselelerde, çıkarları değil, etnik, dinsel, mezhepsel unsurları değil; sadece ve sadece adaleti, sadece ve sadece eşitliği gözetiyor, dünyanın ancak bu şekilde yaşanabilir bir yer olacağına samimiyetle inanıyoruz. Hükümetimizin yoğun mücadeleleri, yoğun girişimleri neticesinde uzun yıllardır Türkiye’ye ağır bedeller ödeten terör meselesi, artık çözüm aşamasına geldi. Bu meseleyi kararlılıkla takip ediyoruz. Şiddetin sona ermesiyle birlikte, şimdi artık demokratikleşmeye, kalkınmaya, ilerlemeye odaklanıyor, 81 vilayetimizi çok daha büyük hizmetlerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Türkiye’nin önünde şimdi 2023 hedefi var. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıld önümünde, inşallah çok farklı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.Terörün olmadığı, yaraların sarıldığı, husumetlerin giderildiği, kardeşliğin güç kazandığı bir Türkiye’de, inşallah çok güzel eserleri, çok güzel hizmetleri vücuda getireceğiz. Bir yandan, işte böyle tarihimizi ayağa kaldırırken; diğer yandan da, bu sabah yaptığımız gibi, dünyanın en büyük projelerinin temellerini atacak, o temelleri yapılara dönüştürecek, aynı coşkuyla onları da hizmete açacağız. Önümüzde senede 100 milyon insanın gidip geldiği havalimanı var. Onu yetiştireceğiz. 29 Ekim’de Marmaray’ı açacağız. 2015’te iki tüp geçitli hattı hizmete açacağız. Şuanda havalimanının olduğu bölgede Kanal İstanbul’un ihalesini yapıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası