Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan yeni 'A Takımı'nı seçti

AK Parti’de Pazar günü yapılan 4.Olağan Kongre’de 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun belirlenmesinin ardından ‘A Takımı’ olarak adlandırılan Merkez Yürütme Kurulu da seçildi.
Başbakan Erdoğan yeni 'A Takımı'nı seçti
Haberler / Politika
4 Ekim 2012 Perşembe 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  ANKARA/ MYK'nın belirlenmesi öncesinde konumları en çok merak edilen isimler 'yeni transferler'di... HAS Parti'yi fesih ederek ekibiyle birlikte AK Parti'ye katılan Numan Kurtulmuş Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Bir başka transfer DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ARGE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

 ŞAHİN İKİNCİADAM 

Yeni MYK'da en kritik görevlendirmelerden biri Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na yapıldı. Kimi çevrelerce Bülent Arınç kimi çevrelerce ise Kurtulmuş'un getirilmesi beklenen Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ise Mehmet Ali Şahin'e verildi.

 MYK'nın bir başka yeni isim Antalya Eski Belediye Başkanı Menderes Türel... Türel 2013 Ekim ayında yapılacak Yerel Seçim öncesi en kritik görevlerden biri olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını üstlenecek.

 AK Parti'de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yarcımlığı'na da Mustafa Şentop getirildi. Bu görevi bir önceki MYK'da Zelkif Kazdal yapmıştı.

 YERİNİ KORUYAN 8 İSİM  

Erdoğan'ın yeni A Takımı'nda 8 isim yerini korumayı başardı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ve Genel Sekreter Haluk İpek yeni yapılanmada da görevlerine devam edecek isimler...

 KİMLER DIŞARIDA KALDI

AK Parti'nin yeni MYK'sına 5 takviye yapılırken 5 isim de dışarıda kaldı. Bir önceki MYK'da Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ARGE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Gedikli bu kez MYK dışında kaldı.

 İZMİR'DEN BİR TEK HOTAR VAR  

Nükhet Hotar yeni yapılanmada da Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini koruyarak Erdoğan'ın A Takımı'na giren tek İzmirli oldu. Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi ise MKYK'ya girmesine rağmen kendisine MYK'da yer bulamadı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası