Ege Postası
Geri

İrbeç: Farkımız, iktidar sözü vermemiz

MHP Genel Başkanlığı için Türkiye turuna çıkan MHP Antalya Milletvekili İrbeç, İzmir’deki delege görüşmelerinin ardından, vizyonsuz ve misyonsuzluğa karşı durduğu için aday olduğunu söyledi.
İrbeç: Farkımız, iktidar sözü vermemiz
Haberler / Politika
4 Ekim 2012 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek MHP Olağan Kongresi için adaylık açıklamaları hız kazandı. MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, çıktığı Anadolu turunda yeni durak olarak İzmir’i seçti. Lise hayatını İzmir’de geçirdiğini ve şu anda da MHP’nin iktidarı için çıktığı yolda İzmir’in de desteğini istediğini belirten İrbeç, “Vizyonsuzluğa ve misyonsuzluğa karşı adayız. 1968 kuşağının mirasını yiyip bitirmek için değil bu mirası okuyarak daha da geliştirmek için, ülkücü hareketin üzerindeki ölü toprağını kaldırmak için buradayız. Ben itfaiyeci olarak buradayım. Yanan halkın değerlerini kurtarmak için buradayım. Ülkemizin birlik bütünlük özlemini gidermek için buradayım. Terör, dış siyaset ve iç siyaset konularında yangınların durdurulması gerekiyor” dedi. Diğer MHP Genel Başkan adaylarından farkı olduğuna dikkat çeken ve bu farkı “”Diğer adaylardan farkımız ise iktidar olma sözü vermemizdir. Ülkümüzü iktidara götüremeyenlerin adaylıktan çekilmesini istiyoruz. Ya Türkiye kurtuluşa doğur gidecek ya da karanlığa doğru sürüklenecektir. Bir çözüm bulacak olan ise MHP’dir. Bu kongre denenmiş ve başarısızlıklara taze kana ihtiyacı olan bir kongre olacaktır. Bu nedenle denenmişi değil taze kanı ülkücülere sunan bir adayım. Hareketli heyecanlı ama hizmet odaklı bir MHP hedefliyoruz” sözleriyle açıklayan Yusuf Ziya İrbeç AK Parti iktidarını da eleştirdi.

 Hükümete ve muhalefete eleştiri

 2 ay gibi bir sürede yaklaşık 200 şehit verildiğini, terör konusunda ilerleme kaydedilemediğini belirten Yusuf Ziya İrbeç, AK Parti’yi yanlış politika uygulamalarından CHP’yi ise muhalefet olmak yerine paralel hareket ettiğinden dolayı eleştirdi. Ankara’nın uyumaması gerektiğini de sözlerine ekleyen İrbeç, “Ülkücüler iktidara susamıştır. İktidar onların hakkıdır. 42 yıllık bir davada artık iktidar olamayacaksan ne zaman iktidar olacağız diyen dede olmuş ülkücüler vardır. Bunlara biz iktidarı göstereceğiz. Akan kanın durması gerekmektedir durduracağız. Kafasına çuval geçirilen Türkiye değil, uçağı düşürülen değil, dünya değişirken o değişime ayak uyduran bir Türkiye istiyoruz. Vatandaşlarının haklarını koruyan bir Türkiye istiyoruz. Ben AKP’de de politika yaptım ama ülkücü duruşumu asla bozmadım. AKP içerisinde anayasa değişikliği olurken biz dimdik ayakta durduk o teröristleri övecek onu anayasa güvencesin alacak 8’inci maddeye dur dedik ve onu düşürdük. Bu ülkücü dik duruşun ne kadar gerekli olduğunu ise bugün daha net görüyoruz. Bizim insanımızın değer yargıları üzerine oturmayan hiçbir sistem bize uymaz uyamaz. Muhalefet susuyor ve susmakla kalmıyor aynı paralelde yürüyor. Millet duyarlılığını kaybetmiştir. En duyarlı olması gereken Türkiye’de böyle ir tabloyla karşı karşıya gelmiş durumdayız” diye konuştu.

 “İktidara yürüyüşü hedefliyoruz”

 MHP Genel Merkezi’nde yaşanan ve uygulanan bazı politikaları içine sindiremediğinin altını çizen İrbeç, basın toplantılarını il başkanlığı binalarında yapma sebebini ise şu sözlerle ifade etti: “Basın toplantılarını parti binalarında düzenlemiyorum. Bir kısmı baskı gerekse farklı sebeplerle üst kuruldaki isimler gelmek istemeyebilir diye düşünerek bu spekülasyonları engellemek istedik. Üst kurul delegeleri ve partililerle görüşüyoruz gittiğimiz yerlerde. Ben havla demesini de helva demesini de yapmasını da bilen birisiyim. Dünyanın en iyi üniversitelerinde okudum ama ben köyden çıkış olan garsonluk yapmış olan, hayatın her kademesinde bulunmuş olan biriyim. Hem dünya dengelerini çok yakından tanıyorum. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda iktidara yürüyüş göremiyoruz. Biz partinin oylarını belirli bir seviyede tutan ama ilerleme kaydedemeyen bir anlayış istemiyoruz. Biz iktidara yürüyüşü hedefliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası