Ege Postası
Geri

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Seçim barajı konusunda partiler samimi değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçim barajının bütün partileri ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek 3 öneri getirdiklerini söyledi. Kamuoyunda yapılacak tartışmaların ardından ortak aklın tercihini kabul edeceklerini anlatan Bozdağ,...
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Seçim barajı konusunda partiler samimi değil
Haberler / Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçim barajının bütün partileri ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek 3 öneri getirdiklerini söyledi. Kamuoyunda yapılacak tartışmaların ardından ortak aklın tercihini kabul edeceklerini anlatan Bozdağ, muhalefet partilerinin seçim barajı konusunda samimi durmadıklarını kaydetti.

    Bozdağ, Diyanet-Sen Genel Merkez'inin açılışına katıldı. Açılış sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bozdağ, demokratikleşme paketinde yer alan seçim barajıyla ilgili teklifler konusunda barajı aşağıya çekeceklerini ifade etti. 2 alternatif sunduklarını ve ikisine de açık olduklarını dile getiren Bozdağ, barajın yüzde 5'e çekilip daraltılmış bölge yapılmasına varolduklarını kaydetti. Bunu kamuoyuna deklare ettiklerini anlatan Bozdağ, teklifleri tartışılması için yaptıklarını söyledi.

    Seçim barajının bütün partileri ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çeken Bozdağ, dar bölgeye de sıfır baraja da varolduklarını belirtti. Kamuoyunda yapılacak tartışmaların ardından ortak aklın tercihini kabul edeceklerini anlatan Bozdağ, muhalefet partilerinin seçim barajı konusunda samimi durmadıklarını söyledi.

    "BAŞÖRTÜSÜ ÜNİFORMALILAR HARİÇ SERBEST OLACAK"

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim barajı için yüzde 3'ü söylediğini hatırlatan Bozdağ, barajın tamamen kaldırılmasını da teklif ettiklerini hatırlatarak "Emin olun 3'e varız desek 1 diyecekti. 'Yerim dar' diyen bir konumda." şeklinde konuştu.

    Sıfır barajlı dar bölge sistemini söylediklerini ve bunu kabul edebileceklerini anlatan Bozdağ, "Samimi bir yaklaşım değil. Millete güvenmeyen, korkan bir yaklaşımdır." dedi.

    Demokratikleşme paketindeki başörtüsünün serbestliğinde bazı kurumların kapsam dışında tutulmasıyla ilgili ise Bozdağ, bir kafa karışıklığının olmadığını söyledi. "Sayın Başbakanımızın söylediği çok net; üniformalı hariç diğerleri serbest olacak." diyen Bozdağ, polis, asker, rütbe taşıyanlar, hakim ve savcıların üniforma giydiğini hatırlattı. Kurumların tercihini yapacağını belirten Bozdağ, hakim ve savcıların yanında kalemde memurlar da olduğunu hatırlatarak onların ve avukatların bu kapsama dahil olmadığını ifade etti.

    "YÜREK YAKAN ACILARIN YAŞANDIĞI DÖNEMDE İKTİDAR CHP'YDİ"

    Alevilere yönelik bir paket olup olmadığına ilişkin bir soruya da Bozdağ, Alevi vatandaşların derdini kendine dert edinmiş bir hükümet bulunduğunu vurguladı. 1925 yılında yapılan Tekke ve Zaviyeler Kanununun yasakları getirdiğini dile getiren Bozdağ, Dersim'de yaşanan katliam için özür dilediklerini hatırlattı.

    Madımak Oteli'nin kamulaştırıldığını ve bir kültür merkezi olduğunu, Türkiye'de ilk defa Alevi vatandaşlara yönelik çalıştay yaptıklarını anlatan Bozdağ, somut ve samimi adım atan tek partinin de AK Parti olduğunun altını çizdi. Yürek yakan acıların yaşandığı dönemde iktidarın CHP olduğunu dile getiren Bozdağ, ama bu konularda da somut, samimi adımlar atanın AK Parti olduğunu ifade etti.

    "Biz bu konuda samimiyiz. Alevi kardeşlerimizde yakından biliyor." diyen Bozdağ, yeni adımlar atılması hususunda Başbakan'ın talimatı çerçevesinde yürütülen çalışmalar olduğunu söyledi. Bunların neler olacağının görüleceğini belirten Bozdağ, çalışma bittiğinde kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

    "SÜNNET YASAĞI DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİYLE ÇATIŞAN BİR KARAR"

    Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM), 14 yaşına gelmeden ve kendi rızası olmadan erkek çocuklarının sünnet edilmemesini öngören raporu kabul etmesine yönelik bir soruya Başbakan Yardımcısı Bozdağ, din ve vicdan hürriyetiyle çatışan bir karar olduğunu vurguladı. Daha önce konuya ilişkin bazı ülkelerde alınan yasaklama kararlarına yapılan itirazlar üzerine bunun düzeltildiğini hatırlatan Bozdağ, bu sakat anlayışın Avrupa'nın en önemli kurumlarında kabul görebildiğine dikkat çekti. Bu kararın din ve vicdan hürriyetine müdahale olduğunu dile getiren Bozdağ, kararın hukuki olmadığını ve kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası