Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir için gözler o isimde

Başbakan Erdoğan önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda revizyon yapacağı kesinleşti. Erdoğan tarafından yapılacak revizyon öncesi hangi bakanların büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacağı da kesinleşti gibi. İzmir için ismi geçen aday ise...
AK Parti İzmir için gözler o isimde
Haberler / Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'de kritik büyükşehirler için kimlerin aday olacağı konuşulurken, en çok da İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Ordu, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hangi güçlü isimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bununla ilgili olarak kafasında bazı konularda netlik oluştu.
Haber 7'den Ömer Süt'ün haberine göre, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu daha önce açıklamıştı.

3 BÜYÜKŞEHİR'İN BAKAN ADAYLARI

Buna göre; İzmir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in adı üzerinde yoğunlaşıldı.

BAŞBAKAN, BURSA VE ŞANLIURFA'DAN MEMNUN

Öte yandan AK Parti kurmaylarının Bursa ve Şanlıurfa'nın mevcut başkanlarıyla devam kararı aldığı da neredeyse kesin gibi… Yani, Bursa için Recep Altepe, Şanlıurfa için ise Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin diğer adayları olacak. Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in adı geçiyordu.

ANKARA ADAYI SIR GİBİ SAKLANIYOR

AK Parti kulislerinde bu isimler konuşulurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday olacağı ise sır gibi saklanıyor. Ankara için Melih Gökçek ismi ağır basarken, Gökçek daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu söylemiş ve Başbakan Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi halinde çok üzüleceğini dile getirmişti.

GAZETECİ AZİZ ÜSTEL'DEN BİNALİ YILDIRIM TWEETİ
Star Gazetesi yazarlarından Aziz Üstel AK Parti'nin İzmir adayı olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın olacağını öne süren bir tweet atarak, aday kim olacak tartışmalarına katılan isimlerden biri oldu. İşte o tweet.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası