Ege Postası
Geri

MHP'li Vural: Paketin özü PKK'nın taleplerinin önünü açma

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, demokratikleşme paketi ile ilgili, "Bu paketin özü PKK’nın siyasal taleplerinin önünü açmadır." dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında demokratikleşme paketini...
MHP'li Vural: Paketin özü PKK'nın taleplerinin önünü açma
Haberler / Politika
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, demokratikleşme paketi ile ilgili, "Bu paketin özü PKK’nın siyasal taleplerinin önünü açmadır." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında demokratikleşme paketini eleştirdi. Paketin, AK Parti’nin demokrasi anlayışındaki sorunu gösterdiğini söyleyen Vural, "AKP’nin önce demokrasinin ne olduğunu anlaması lazım."dedi. "Kim kendini daha fazla hür hissediyor'” diye sordu. Atılan her adımın PKK’nın özgürlük alanını genişlettiğini, siyasi hedeflerine ulaşmasını meşrulaştırdığını savunan Vural, “Bu paketin özü PKK’nın siyasal taleplerinin önünü açmadır.” ifadesini kullandı. Başbakan’ın civa gibi girdiği her kabın şeklini aldığını söyleyen Vural, "Bizim bildiğimiz maddenin katı, sıvı, gaz hali vardı. Şimdi Erdoğan türü yeni bir şey de oldu." dedi.

CHP’ye de yüklenen Vural, "CHP’nin duruşu esef verici. Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Soruyorum, ana dilde eğitim, yer adlarının değiştirilmesi, andımızın kaldırılması ile ilgili görüşün yok m? Demokratikleşme paketini mi anlattı, başka bir şey mi anlattı, anlayan beri gelsin. Karnından konuştu. Tek şikayeti ‘benden kopya çekti’ Aslında ikisi de PKK-BDP’den kopya çekiyor. Adeta siyam üçüzleri. PKK’nın yoldaşlığına soyunmuşlar." diye konuştu.

Başbakan’ın pakette Anayasa değişikliği gerektirecek bir düzenleme olmadığını söylediğini hatırlatan Vural, "Burası korsan devlet m? Hukuk devleti.” ifadesini kullandı. Özel okullarda ana dilde eğitmi ile ilgili anayasal değişiklik yapılması gerektiğini söyleyen Vural, "Bu konuda yasa darbesi ile Anayasayı ortadan kaldırma girişiminde olduklarını ortaya koyuyorlar." dedi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası