Ege Postası
Geri

Başbakan'a İzmir milletvekillerinden 5 isim önerisi

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin harekatı nedeniyle ertelenen İzmir milletvekilleriyle buluşmasını dün akşam TBMM’de gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmir İl Kongre öncesinde kongreye hangi isimle gidileceğinin belirlenmesinin beklendiği süreç hakkında İzmir milletvekillerinin görüşlerini aldı. Mevcut il başkanıyla mı, başka bir isimle mi kongreye gidilmesini istediklerini sordu. İzmir milletvekilleri Başbakan'a mevcut il başkanı Delican'ın yanı sıra dört isim önerdi. Başbakan ile görüştüler
Başbakan'a İzmir milletvekillerinden 5 isim önerisi
Haberler / Yerel Politika
1 Şubat 2018 Perşembe 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de kongre takvimi henüz netleşmedi. Başbakan ve İzmir Milletvekili  Binali Yıldırım’ın AK Parti İzmir Milletvekilleri ile gerçekleştireceği ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik harekatı nedeniyle ertelenen görüşme dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım’ın görüştüğü İzmir Milletvekilleri, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milletvekilleri İstişare Toplantısı'nda da görüşlerini sundu..  

İZMİR VEKİLLERİNDEN BAŞBAKAN'A 5 İSİM ÖNERİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin İzmir milletvekilleri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri ile gerçekleştirdiği zirvede vekillerden il başkanlığı konusundaki görüş ve düşüncelerini sordu. Mevcut İl Başkanı Bülent Delican’ın başarılı bulunup bulunmadığının sorulduğu ve il başkanlığı için isim önerip önermeyeceklerini soran Başbakan Binali Yıldırım, vekillerin görüş ve kanaatlerini dinledi. Başbakan Binali Yıldırım’a il başkanlığı için 5 isim önerildi.

KAZIM ERTEN SÜRPRİZİ

Önerilen isimler arasında mevcut İl Başkanı Bülent Delican’ın yanı sıra ismi kulislerde il başkanlığı için geçen AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ile AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tozlu'nun yeraldığı öğrenildi.

BAŞBAKAN KANAATİNİ VE VEKİLLERİN GÖRÜŞÜNÜ CUMHURBAŞKANINA SUNACAK

İzmir’de başlaması beklenen kongre için henüz takvim netleşmez iken Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekilleriyle gerçekleştirdiği zirvede kendisine belirtilen görüş, kanaat ve isimler üzerindeki bilgileri bir rapora dönüştürerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine sunacağı rapor ile Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın raporu ve İzmir milletvekillerinin görüşlerini dikkate alıp İzmir kongre takvimini açıklaması ve kongreye mevcut İl Başkanı Bülent Delican ya da hangi isimle İl Kongresi’nin gerçekleşeceğine karar vermesi bekleniyor.

ERDOĞAN’IN KISA SÜREDE KARAR VERMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  il kongre tarihini belirleyip, hangi İl Başkanı adayıyla kongreye gidileceğini açıklamasının hemen ardından ilçe kongrelerinin takviminin de açıklanması bekleniyor. Erdoğan’ın kararını kısa süre içerisinde vermesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası