Ege Postası
Geri

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun gözü onların üzerinde...

Kısa bir süre önce Twitter hesabını aktif hale getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun takipçi sayısı her geçen gün düzenli olarak artıyor. Peki ya o kimleri takip ediyo? İşte öncelik sırasıyla Kocaoğlu'nun Twitter'de takip etmeye başladığı o isimler...
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun gözü onların üzerinde...
Haberler / İzmir
8 Eylül 2013 Pazar 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bünyamin DOBRUCALI / Haber servisi - Adaylık açıklamasını Twitter üzerinden yaparak sosyal medyayla olan güçlü bağını gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, gerek takip ettikleri gerekse takipçileri anlamında bu sahanın en gedikli ismi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oldukça gerisinde. Çok kısa bir süre önce şahsi hesabına kavuşan Başkan Kocaoğlu'nun attığı tweetler değil de, takip ettikleri kişiler üzerinden ortaya nasıl bir tablo çıkıyor mercek altına aldığımızda ilginç ayrıntılar çıkıyor karşımıza. Çok zor bir süreçten bahsetmiyorum, çünkü hesabın açıldığı günden bu yana Kocaoğlu tarafından Twitter üzerinden takip edilen sayısı uzun süredir 28'e kilitlenip kalmış durumda. Elbet bu sayı önümüzdeki dönemde artış göstercektir ama yine de, hem takip etmek için seçilen kişilerin ismi hem de takip sırası oldukça dikkat çekiyor.

ÖNCELİK KILIÇDAROĞLU'NUN

Listenin ilk sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olması şaşırtıcı değil. İkinci sırada devletin hiyerarşisi düşünülmüş gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. Erdoğan'ın ardından listede CHP kurmaylarına yönelik keskin bir dönüş göze çarpıyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları arasında öncelik Gökhan Günaydın'da. Onu sırasıyla Adnan Keskin, Umut Oran, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak takip ediyor. Bu isimlerin ardından rota İzmir'e ve Kocaoğlu için tanıdık bir isme Alaattin Yüksel'e çevrilmiş. Yüksel'in ardından kurumsal kimlikleriyle EXPO 2020, İzmir Barosu, TEMA ve AKUT'u görüyoruz. Meslek odaları sıralamasında öncelik Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi'de.

EKONOMİDE SADECE O İSİM YOK

Çiftçi'nin ardından liste İzmir ekonomisine yön veren kurumların direksiyonunda oturan isimlere çevrilmiş besbelli. Sırasıyla EGİAD Başkanı Seda Kaya, ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, EBSO Yönetim Kurulu Baikanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir'in ünlü işadamlarından Kemal Çolakoğlu'yla devam ediyor. Ekonominin İzmir'deki patronlarını twitter üzerinden takip altına alan Başkan Kocaoğlu, daha önce sayısız kez karşı karşıya geldiği bir ismi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı takip listesi dışında bırakmayı tercih etmiş. Ekonominin hemen kemen bütün isimlerinin yer aldığı takip listesinde Demirtaş'ın olmaması oldukça dikkat çeken bir ayrıntı.

LİSTEDEKİ TEK GAZETECİ O

Başkan Kocaoğlu'nun ekonomideki tercihlerinin ardından takip listesine sanatsal bir vakfı İKSEV'i dahil ettiği göze çarpıyor. İKSEV'in ardından rotayı tekrar Ankara'ya CHP Genel Merkezi'ne çeviren Kocaoğlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve Bülent Akgerman'la kalabalıklaştırdığı takip listesine tek gazeteciyi dahil etmiş. O isim İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel. Sertel'in ardından listeye dahil edilen iki isim daha var. Yine Ankara'dan, yine CHP Genel Merkezi'nden. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Sencer Ayata.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası